Kuchyně
Indická
Počet porcí
8 porcí
Doba přípravy
30 min.
Obtížnost
Pokročilý
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
1 133 kJ / 271 kcal
Bílkoviny
7,20 g
Tuky
5,80 g
Vláknina
1,90 g
Sůl
2,10 g
Sacharidy
46,30 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Z droždí, cukru, části vlažné vody a trochy navážené mouky si připravíme kvásek, který necháme na teplém místě vykynout.
02.Do mísy dáme zbylou mouku, naběhlý kvásek, sůl, prášek do pečiva, černuchu, rozpuštěné máslo a jogurt. Přidáme i zbylou vlažnou vodu. Vše vypracujeme v robotu v hladké těsto a necháme pod utěrkou na teplém místě vykynout na dvojnásobný objem.
03.Poté těsto rozdělíme na 8 dílů, ze kterých připravíme bochánky, které necháme znovu krátce nakynout.
04.Rozehřejeme pánev a bochánky postupně obalíme v mouce, vyválíme a po jedné straně lehce potřeme vodou. Potřenou stranou pokládáme do pánve a pečeme z obou stran asi 3 minuty. Vyndáme a potřeme rozpuštěným nebo přepuštěným máslem. Hotové chleby vrstvíme na sebe. Podáváme ideálně ještě teplé jako přílohu k indickým jídlům.
05.Na zahradě indické chlebové placky skvěle chutnají s grilovanými jehněčími kotletkami s tandoori a jogurtem nebo tortillou plněnou grilovaným kuřecím masem.
Doma budou netradiční přílohou k jednoduchým masovým kuličkám na kari nebo barevnému salátu z lososa s limetkou a mangem.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT