Kuřecí prsa očistíme a nakrájíme na kostky. Důkladně promícháme s jogurtem, limetkovou šťávou, mletou kurkumou a chilli, nastrouhaným česnekem a zázvorem a změklým máslem. Marinujeme minimálně 30 minut.
V pánvi rozehřejeme kokosový olej, přidáme na nudličky nakrájenou šalotku, nastrouhaný zázvor a česnek, celé kešu ořechy a zarestujeme. Ochutíme chilli, masala kořením, solí pepřem a doplníme o pokrájená rajčata. Krátce povaříme a hotové rozmixujeme.
Tip: Masala koření zkuste pro změnu nahradit kari kořením.
V pánvi rozpustíme zbylé máslo a přidáme bobkový list, rozlámanou skořici a celé tobolky kardamomu. Zpěníme a přidáme namarinované kuře. K opékanému masu po chvilce přidáme rajčatový protlak, trochu cukru a po krátké době i rozmixovanou omáčku a dle potřeby dosolíme.
Naposledy krátce povaříme a podáváme posypané restovanými kešu ořechy k dušené basmati rýži.
Tip: Při servírování ještě zasypte trochou čerstvě namletého pepře.
Orientační nutriční hodnoty (1 porce bez rýže a přízdob): 278 kcal, 26 g bílkovin, 11 g sacharidů, 14 g tuků