Kuchyně
Mexická
Doba přípravy
1 hod.
Obtížnost
Pokročilý
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
15 535 kJ / 3 713 kcal
Bílkoviny
243,10 g
Tuky
239,30 g
Vláknina
38,00 g
Sůl
11,50 g
Sacharidy
144,50 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Z jogurtu, tandoori koření, semínek koriandru, římského kmínu, soli a pepře umícháme marinádu, do které naložíme kuřecí maso.
02.Odleželé maso grilujeme nejprve v hliníkové vaničce v klidnější části grilu a slaninu mezitím upečeme do křupava v rozpálené pánvi. Stejně tak v pánvi na olivovém oleji připravíme vejce jako volské oko, ovšem opečené z obou stran.
03.Předpečené kuře přendáme na rozpálenou část grilu, kde jej krátce dopečeme na barvu.
04.Tortillu rozehřejeme na mřížce, potřeme chilli majonézou (jak připravit chilli majonézu naleznete v Kulinářské akademii Lidlu) a naplníme proužky kuřete, vajíčkem, slaninou, rukolou, loupaným avokádem nakrájeným na měsíčky, a rajčetem nakrájeným na plátky. Tortillu zamotáme, spíchneme špejlí, na které máme nabodnutou olivu a cherry rajče a nakrájíme na špalíčky.
05.Podáváme společně s nakrájenou čerstvou zeleninou, jako jsou papriky, ledový salát, cherry rajčata, avokádem, ředkvičkami a okurkou. Chilli majonézu podáváme v i mističce zvlášť.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT