Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
3 šalotky nakrájíme na nudličky a vložíme do většího množství horkého oleje. Šalotku vkládáme postupně a smažíme při nižší teplotě dozlatova. Poté vyndáme na ubrousek a necháme okapat přebytečný olej.
Chilli papričky nakrájíme na menší kousky a zbavíme semínek (máte-li rádi pálivá jídla, můžete semínka nechat). Vložíme do mixéru, přidáme třtinový cukr a rybí omáčku a rozmixujeme. Přilijeme limetkovou šťávu a opět rozmixujeme. Dresink přelijeme do misky a dochutíme.
Do pánve s horkou vodu přidáme na nudličky nakrájenou šalotku, osolíme a při teplotě 90 °C uvaříme rybu tak, aby se pouze prohřála, ale uvnitř zůstala téměř syrová. Po vyndání z vody lososa rozebereme na malé kousky.
Červenou cibuli nakrájíme na nudličky a mango na kostičky, smícháme s kousky lososa a přelijeme dresinkem. Přidáme lístky máty a dobře zamícháme.
Salát naservírujeme na talíř, přelijeme dresinkem a ozdobíme smaženou šalotkou a lístky máty.