Roman Paulus
Doba přípravy1 hod.

Salát z lososa s limetkou a mangem

Vyzkoušejte recept na opravdu skvělý asijský salát s lososem a mangem podle Romana Pauluse. Recept najdete na stránkách kuchynelidlu.cz.
SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
  • 600 g čerstvého lososa - filety
  • 4 šalotky
  • rostlinný olej Promienna
  • 5 velkých červených pálivých papriček
  • 50 g přírodního třtinového cukru Belbake
  • 3 polév. lž. rybí omáčky Vitasia
  • 100 ml šťávy z limetek
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • 1 červená cibule
  • 1 mango
  • čerstvá máta
  • mixér
  • papírové utěrky nebo ubrousky
  • pánev s pokličkou

POSTUP

Smažená šalotka

3 šalotky nakrájíme na nudličky a vložíme do většího množství horkého oleje. Šalotku vkládáme postupně a smažíme při nižší teplotě dozlatova. Poté vyndáme na ubrousek a necháme okapat přebytečný olej.

Dresink

Chilli papričky nakrájíme na menší kousky a zbavíme semínek (máte-li rádi pálivá jídla, můžete semínka nechat). Vložíme do mixéru, přidáme třtinový cukr a rybí omáčku a rozmixujeme. Přilijeme limetkovou šťávu a opět rozmixujeme. Dresink přelijeme do misky a dochutíme.

Pošírovaný losos

Do pánve s horkou vodu přidáme na nudličky nakrájenou šalotku, osolíme a při teplotě 90 °C uvaříme rybu tak, aby se pouze prohřála, ale uvnitř zůstala téměř syrová. Po vyndání z vody lososa rozebereme na malé kousky.

Salát

Červenou cibuli nakrájíme na nudličky a mango na kostičky, smícháme s kousky lososa a přelijeme dresinkem. Přidáme lístky máty a dobře zamícháme.

Servírování

Salát naservírujeme na talíř, přelijeme dresinkem a ozdobíme smaženou šalotkou a lístky máty.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU