Kuchyně
Indická
Doba přípravy
1 hod.
Obtížnost
Profesionál
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
3 573 kJ / 854 kcal
Bílkoviny
53,20 g
Tuky
65,30 g
Vláknina
3,90 g
Sůl
2,00 g
Sacharidy
13,20 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Z jehněčích hřebínků si připravíme kotletky, které opepříme, osolíme a naložíme na 2-3 hodiny do marinády z jogurtu, tandoori koření, čerstvého koriandru, drcených semínek koriandru a římského kmínu. Kost zachováme čistou.
02.Následně grilujeme nejprve v chladnější části na hliníkové tácku asi 10 minut a poté krátce na mřížce na přímém žáru asi 1 minutu z každé strany. Při grilování musíme být opatrní, tato marináda se velice rychle připaluje.
03.Spolu s masem si ogrilujeme i lahůdkovou cibulku, pálivou papriku a rajčata. Hotovou zeleninu nakonec zakápneme olivovým olejem, osolíme a opepříme.
04.Kotletky podáváme ideálně s bulgurovým salátem se zeleninou a čerstvým koriandrem.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT