Grilované jehněčí kotletky s tandoori a jogurtem

play Přehrát video recept
Grilované jehněčí kotletky s tandoori a jogurtem
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Indická

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod.

obtížnost

Obtížnost

Profesionál

Chcete ochutnat jehněčí maso a nevíte jak ho připravit? Zkuste grilované jehněčí kotletky podle Romana Pauluse. Než je ovšem položíte na gril, nejdříve je zamarinujte ve směsi jogurtu a tandoori koření. Tato výjimečná marináda dodá masu neodolatelnou orientální chuť na indický způsob, kterou snadno připravíte během pár minut. Jako přílohu náš šéfkuchař doporučuje grilovanou zeleninu a lehký bulgurový salát. Podívejte se na následující videorecept a příprava jehněčího masa bude opravdu snadná.

Tagy

Světová kuchyně

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 1 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Grilované jehněčí kotletky s tandoori a jogurtem

  • 2 × jehněčí hřebínky
  • pepř
  • sůl
  • 50 ml plnotučného jogurtu
  • 2 × lžíce tandoori pasty (nebo suchého tandoori koření)
  • 1 × hrst sekaného čerstvého koriandru
  • 1 × lžička drcených semínek koriandru
  • 1 × lžička římského kmínu
  • lahůdková cibulka
  • pálivá paprika
  • rajčata
  • extra panenský olivový olej

Orientační nutriční hodnoty

Energie

3 573 kJ / 854 kcal

Bílkoviny

53,20 g

Tuky

65,30 g

Vláknina

3,90 g

Sůl

2,00 g

Sacharidy

13,20 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Z jehněčích hřebínků si připravíme kotletky, které opepříme, osolíme a naložíme na 2-3 hodiny do marinády z jogurtu, tandoori koření, čerstvého koriandru, drcených semínek koriandru a římského kmínu. Kost zachováme čistou.

02.Následně grilujeme nejprve v chladnější části na hliníkové tácku asi 10 minut a poté krátce na mřížce na přímém žáru asi 1 minutu z každé strany. Při grilování musíme být opatrní, tato marináda se velice rychle připaluje.

03.Spolu s masem si ogrilujeme i lahůdkovou cibulku, pálivou papriku a rajčata. Hotovou zeleninu nakonec zakápneme olivovým olejem, osolíme a opepříme.

04.Kotletky podáváme ideálně s bulgurovým salátem se zeleninou a čerstvým koriandrem.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo