Hit sociálních sítí zvaný overnight oats
Doba čtení 3 minut

Hit sociálních sítí zvaný overnight oats

Zdravá snídaně do skleničky, která se „uvaří“ prakticky sama přes noc, v posledních měsících zaplavila sociální sítě. A tenhle fit recept, na který narazíte i pod názvy jako „overnight oatmeal“ nebo „overnight oats“, jsme pro vás vytunili o pořádnou dávku vegetariánského proteinu v podobě nízkotučného tvarohu, dále přidali sezónní potraviny jako je hruška a skořice. Nezapomněli jsme ani na kouzelná chia semínka a všemocný med. Pro sociální sítě jsme přidali i krátké video. Mrkněte na něj a podlehněte fenoménu ovesných vloček přes noc i vy.

SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI

Příprava je tak jednoduchá, že ji zvládnou i děti a stačí na ní pár minut. Navíc si můžete měnit suroviny nejen podle sezóny, stravovacího stylu, ale i podle zbytků v lednici nebo momentální chutě. Recept na vegetariánskou snídani přes noc s extra proteinem najdete níže, hned si ale povíme základy a obecnou skladbu domácí ovesné kaše do skleničky.

 

Jak připravit snídani přes noc?

Začněte dostatečně velkou sklenicí s pasujícím víkem. My v krátkém videu zvolili zavařovací skleničku Ernesto o objemu 280 ml, po zavření se nám totiž hodí i do batohu jako proteinová kaše do práce s nebo jako vegetariánská svačina plná energie dětem do školy.

Jako základ nasypte přímo do sklenice 3 lžíce oblíbených vloček. Mohou být ovesné, pohankové, jáhlové, celozrnné nebo třeba ječné. K nim přisypte lžíci chia semínek, které pomohou domácí ovesnou kaši dobře zahustit. Pak doplňte protein v podobě tvarohu z vaničky. Dle toho, jak moc si hlídáte linii zvolte nízkotučný, polotučný a nebo lahodný plnotučný. A jdeme přidávat dobroty. Hodí se nastrouhané nebo rozmixované ovoce, oříšky nebo semínka a špetka dobrého koření jako je skořice nebo třeba kakao.

Tip: Pokud zvolíte lněná semínka, nejprve je rozmixujte, abyste z nich dostali maximum vitaminů.

Nakonec zalijeme mlékem nebo jeho rostlinnou verzí, dle chuti přisladíme medem, cukrem nebo třeba javorovým sirupem a důkladně promícháme. Skleničku zavřeme a necháme přes noc v lednici.

Ráno stačí už jen otevřít a pochutnat si. Případně zabalit do batohu na později. Opravdový labužník však ráno skleničku ještě dovede k dokonalosti lžící křupavé domácí granoly podle našeho receptu. Křupání změní vláčnou a výživnou snídani na perfektní zážitek.  


Tip: Jak připravit křupavou granolu se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.

Recept na hruškovou ovesnou kaši přes noc

Suroviny:

  • 3 lžíce celozrnných ovesných vloček
  • 1 lžíce chia semínek
  • 50 g nízkotučného tvarohu (vanička)
  • 50 g nastrouhaného hrušky
  • 10 g mandlí
  • 120 ml ovesného mléka Vemondo
  • 1 lžička medu
  • ½ lžičky skořice
  • 2 lžíce granoly (pečeného müsli)

Postup:

Do skleničky o objemu 380 ml postupně nandáme všechny suroviny, až na granolu. Důkladně promícháme, skleničku uzavřeme a necháme přes noc v lednici. Druhý den dosypeme granolou a podáváme.


BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

DALŠÍ ČLÁNKY Z MAGAZÍNU

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.