Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Dýni očistíme, vydlabeme, oloupeme, nakrájíme na kousky a dáme do pekáče. Přidáme celý kardamom, semínka koriandu, dýňový olej, 100 g rozpuštěného másla, med a sůl a pečeme v troubě rozpálené na 180 °C 40-50 minut do změknutí.
V rozpáleném hrnci s olivovým olejem a lžící másla orestujeme oloupaný a nakrájený čerstvý zázvor, nahrubo nasekanou šalotku, bílou část pórku nakrájenou na kolečka. Přidáme předpečenou dýni i s kořením, orestujeme, podlijeme vývarem a vaříme 25-30 minut.
Tip: Vegetariáni mohou použít zeleninový vývar namísto kuřecího. Jak na domácí vývar se dozvíte v Kulinářské akademii Lidlu.
Po provaření přidáme kokosové mléko, smetanu a čerstvou pomerančovou šťávu. Necháme krátce probublat a poté rozmixujeme. Polévku slijeme přes kovové sítko a pomocí naběračky propasírujeme.
Ochutnáme a dle potřeby přidáme pomerančovou šťávu, osolíme a zjemníme kouskem másla.
Horkou polévku nandáme do misky, pokapeme dýňovým olejem a posypeme několika dýňovými semínky.