Pyré ma svůj původ ve francouzské kuchyni. Připravuje se z uvařené zeleniny, kterou je poté nutné propasírovat přes sítko. Nejpopulárnější podobou je bramborové pyré, ale dá se připravit i z jiných druhů zeleniny. Roman Paulus Vám doporučuje, abyste k pečenému pstruhovi připravili hráškové pyré. K pečenéným kuřecím stehnům se zase hodí pyré z kořenové petržele. Marcel Ihnačák Vám nabízí obměnu oblíbené klasiky – bramborové pyré dochcené sýrem Grana Padano, díky kterému získá krémovou konzistenci a nezapomenutelnou chuť. Toto pyré výborně doplní vepřové maso se sušenou šunkou.
V obchodě, nebo na samosběru? Ať už k hromadě jahod přijdete jakkoliv, budou se vám určitě hodit tipy, jak s nimi naložit. Na blogu Kuchyně Lidlu teď…
Americká kuchyně je kuchyní mnoha národů a vlivů z celého světa, jimž Američané vtiskli neopakovatelný charakter.
Rýže je nejdůležitější obilovinou světa a jako hlavní příjem potravy jí má asi ¼ obyvatel zeměkoule. A světová produkce stále stabilně stoupá. Víte…