Pyré ma svůj původ ve francouzské kuchyni. Připravuje se z uvařené zeleniny, kterou je poté nutné propasírovat přes sítko. Nejpopulárnější podobou je bramborové pyré, ale dá se připravit i z jiných druhů zeleniny. Roman Paulus Vám doporučuje, abyste k pečenému pstruhovi připravili hráškové pyré. K pečenéným kuřecím stehnům se zase hodí pyré z kořenové petržele. Marcel Ihnačák Vám nabízí obměnu oblíbené klasiky – bramborové pyré dochcené sýrem Grana Padano, díky kterému získá krémovou konzistenci a nezapomenutelnou chuť. Toto pyré výborně doplní vepřové maso se sušenou šunkou.
Prosciutto patří k pravé italské hostině stejně jako mozzarella nebo karafa vína. Dopřejte si lahůdku ze Středomoří a využijte sušenou vepřovou šunku…
.
Sushi, jarní a letní závitky či polévky pho bo nebo miso patří v poslední době k nejoblíbenějším pokrmům. Je to tak, asijská kuchyně v našich…