
24. dubna 2014
Blog
Suché a mokré marinády na grilované jídlo
Zapojte se do diskuze
Suché marinády
- Jedná se o směs koření a rozemletých sušených bylin, bez přidaného oleje, šťávy, octa nebo vína, kterou potíráme suroviny, jež mají přijít na gril.
- Suché marinády se hodí k jídlům, které jsou určené ke krátkodobému grilování.
- Suroviny, které byly marinované za sucha, je možné grilovat přímo po dochucení kořením nebo je ponechat v marinádě delší dobu.
Mokré marinády
- Mokré marinády nebo nálevy se připravují z koření, bylin a mokré složky, nejčastěji s vínem, octem, olejem, citronovou šťávou, sójovou omáčkou, kečupem a jinými přísadami.
- Mokré marinády na maso by měly obsahovat olej a kyselou složku, jako např. ocet, víno nebo šťávu z citronu. Takové spojení uvolňuje svalová vlákna, díky čemuž maso po upečení není tvrdé.
- Potraviny v mokré marinádě necháváme odstát – maso marinujeme celou noc, někdy i několik dní, ryby a zeleninu marinujeme několik hodin. Doba grilování závisí především na velikosti porce masa, které budeme grilovat.
Komentáře (1)
Huml
přidáno před 1373 dny
no sucha marinada na kratkodobe grilovani.... kdyz delam zebra nebo raminko v celku tak jedine dry rub a griluje se to 6-7 hodin :)
odpověď
zobrazit vše