Kuchyne Lidlu

Roman Paulus

Blog

Roman Paulus

Zapojte se do diskuze

Napište svůj komentář

Je v současnosti šéfkuchař hotelu Radisson Blu Alcron, pod jehož vedením získala restaurace Alcron dvakrát Michelinskou hvězdu.

Zároveň je držitelem titulu Kuchař roku 2009-2010. V předešlých letech prošel několika významnými profesními školeními, například The Emirates Academy of Hospitality Management, která je odnoží nejznámější hotelové školy světa Ecole Hoteliere de Lausanne. Rovněž se účastnil stáží v restauracích oceněných Michelinskou hvězdou (La Pergola v Římě či Maison du Boeuf v Bruselu).

Komentáře (9)

  • Tomáš Cáb - tomcab@gmail.com

    Tomáš Cáb - tomcab@gmail.com
    přidáno před 49 dny
    Dobrý den pane Šéfkuchaři, Chtěl bych na začátek říct, že jste pro mě inspirací co se týče vaření a přiznám se, že bedlivě sledujuji vaše videa na Youtube. Narazil jsem na metodu Sous-Vide a snažím se začínat vařit především maso, jedná se o vepřové a kuřecí. Prošel jsem mnoho stránek kde píšou jak sous-vide připravovat a také na různé tabulky teplotní a doby pro jednotlivé části vepřového, hovězího či kuřecího masa. Upřímně jsem překvapen jak různé hodnoty v těchto tabulkách jsou a tak se Vás jako odborníka chci zeptat jak na tuto problematiku teplot a časů pohlížíte vy. Nemáte nahodou nějaký tip či předpis jak dosáhnout co možná nejlepších výsledků při konkrétních teplotách a časech? A také se chci zeptat jak naložit již s uvařeným, zavakuovaným masem z lednice. Jak jej nejlépe ohřát před tím, než půjde na pánev? Děkuji mnohokrát. přeji hodně zdaru. S pozdravem Ing. Tomáš Cáb.

    odpověď

  • KuchniaLidla

    KuchniaLidla
    přidáno před 44 dny
    Dobrý den, Tomáši, co se týká teplot máme natočené jednotlivé triky, které o nich hovoří. Koukněte zde: https://kuchynelidlu.cz/recepty?SearchQuery=sous Vepřové (například panenka) se touto metodou připravuje stejně, jako kuřecí prso. Co se týká ohřevu, tak maso zahřejte na stejnou teplotu ve které se "vařilo" a následně ho opečte na grilu nebo na pánvi. Dobrou chuť.

  • vladka jerabkova

    vladka jerabkova
    přidáno před 85 dny
    dobrý den mám prosbu ,je možné abyste mne naučil rychle krájet ale osobně ? děkuji

    odpověď

  • Milovník vlašáku.

    Milovník vlašáku.
    přidáno před 132 dny
    Souhlasím s Hostem, Vlašský salát zatím nejhorší co jsem jedl. Miluju ho, jím ho tři krát týdně. Posílám panu Paulusovi recept dle ČSN. Hledám a zkouším v každém obchodě, ale Lídl, ač ho mám rád, má nejhorší. ZAČNĚTE PROSÍM VYRÁBĚT DLE KOMUNISTICKÝCH norem a lidi vám utrhnou ruce. Recept: Vlašský salát podle ČSN Na 1 kilogram vlašského salátu potřebujeme Brambory 350 g (lojovité, den předem uvařené) Salám * 228 g (viz povídání o salámu do vlašáku) Okurky sterilizované 90 g Hrášek sterilizovaný bez nálevu 20 g Celer kořenový 32 g (vařený) Mrkev 48 g (vařená) Hořčice plnotučná 20 g Pepř mletý 0,5 g Ocet 15 g Worcester 5 g Majonéza 200 g Cukr krupice 10 g Sůl 10 g *

    odpověď

  • Host

    Host
    přidáno před 155 dny
    Není snad ani možné, že vlašský salát z Lidlu podle pana Pauluse může tak moc nedobrý. Bohužel, musím říci přímo hnus. Je to přesolená velmi řídká hmota (nazývající se salátem), kde dominuje velká přesolenost a nadbytečné množství řídké "majonézy" divné chuti. Snad jen brambory nakrájené na dosti malé kostičky jsou v pořádku, ostatní ingredience nelze okem poznat, neb jsou z neznámého důvodu nakrájeny na kostičky max 2x2 milimetry, malinké nudličky salámu jsou co do velikosti ještě OK.

    odpověď

  • host

    host
    přidáno před 1770 dny
    Paulus se širokým úsměvem doporučuje výrobky Lidlu. Sám by z toho pochopitelně nevařil. Ale co by nezalhal, když za to dostane pořádně zaplaceno. Opravdu to má zapotřebí pan šéfkuchař Alcronu? Jinde na netu již výrobky ze supermarketu tak vehementně lidem nevnucuje: Jedno jestli farmářské či bio, české nebo z Francie. Jen ne tu promodralou rychlokvašku z nejbližšího obchoďáku. U drůbeže zkrátka víc než u čehokoli jiného platí: Jaký začátek, takový konec. „Dobré kuře od farmáře je pochopitelně dražší než to ze supermarketu. Ale o to je i chutnější,“ říká Roman Paulus. Fuj.

    odpověď

  • Hanka

    Hanka
    přidáno před 2120 dny
    Moc moc děkuji za skvělou kuchařku! :-)

    odpověď

  • host

    host
    přidáno před 2330 dny
    No, možná dobrý kuchař, ale lhář. Doporučuje nám v Lidlu levná másla a čínský česnek a bůhví, co ještě jiného. Zdá se, že při nákupu je třeba se vyhnout zboží, na kterých tito dva exoti za peníze visí )))) pak možná z jejich receptů vykouzlíme něco jedného.

    odpověď

  • boossxxx

    boossxxx
    přidáno před 2559 dny
    Roman je u nás nejlepší

    odpověď

zobrazit vše

Newsletter
Přihlásit se

Newsletter

Pokud si přejete dostávat informace o akcích a novinkách z kuchynelidlu.cz, zadejte svou e-mailovou adresu.