Mascarpone je jemný, krémový sýr, který pochází z Itálie. Použít ho můžete jak při přípravě sladkých, tak slaných pokrmů. Dnes Vám nabízíme recepty na sladké dezerty, ke kterým se určitě budete rádi vracet. První z nich je na bábovku proloženou jemným krémem z mascarpone a smetany a dozdobenou pistáciemi. Pro milovníky ovoce jsme připravili hruškový koláč dochucený mascarpone. Pokud hledáte recept na dezert v opravdovém italském stylu, vyzkoušejte semifreddo s mascarpone, čokoládou, ořechy a medem. Je to nezapomenutelné krémové pokušení!
Americká kuchyně je kuchyní mnoha národů a vlivů z celého světa, jimž Američané vtiskli neopakovatelný charakter.
Rýže je nejdůležitější obilovinou světa a jako hlavní příjem potravy jí má asi ¼ obyvatel zeměkoule. A světová produkce stále stabilně stoupá. Víte…
Chcete, aby vaše letní posezení dostalo provensálský šmrnc? Připravte jednoduché olivové tapenády, které vyniknou s pečivem i zeleninou.