Na jaře se probouzí příroda, můžeme spatřit první kvítky a zelená se tráva. Zelená barva může dominovat i na vašem talíři. Zeleninové saláty jsou skvělým lehkým pokrmem, který se hodí jako svačina do práce, zdravý oběd nebo lehká večeře. Jarní odrůdy zeleniny nádherně voní, jsou šťavnaté a plné chutí a vůní, a díky tomu jsou ideálním základem jarního menu. My vám doporučujeme salát z avokáda, salátové okurky, hrušky a hroznového vína zakápnutý medovým dresinkem a dozdobený mini kuličkami mozzarelly. Tento zelený salát je pro jarní menu jako stvořený.
Příjemným zpestřením jarního menu jsou rovněž barevná mrkev a chutné jablko. Toto spojení s jogurtovým kari dresinkem tvoří výjimečnou chuť a aroma a připravený salát z nich se výborně hodí jako příloha k pečeným bílým masům nebo jako samostatné jídlo či předkrm. Podívejte se, jak tento jednoduchý a chutný recept připravit.
Pokud hledáte další způsob jak využít zeleninu, připravte z ní malé pochoutky. Vyzkoušejte například recept na roládky z cukety se sýrem gorgonzola. Jemnou chuť cukety podtrhují dva druhy sýra, použité koření a čerstvá jarní petrželka. Klidně je můžete vzít s sebou do práce, na piknik nebo je servírovat jako malé pohoštění pro své přátele. Z cukety můžete rovněž připravit mini pizzy, které určitě zachutnají vašim dětem. Cuketové plátky, cherry rajčata, mozzarella, salám, žampióny a aromatické koření – to vše spolu tvoří malou křupavou a zdravou pochoutku. Určitě ji vyzkoušejte.
Na cestách se zase budou určitě hodit i chutné sendviče. Co byste řekli na bagetu s grilovanou cuketou a lilkem? Díky grilované zelenině, olivám a olivovému oleji každé sousto získá středomořský nádech. Pokud nemáte hlad, ale jenom chuť na něco „dobrého”, co byste mohli ujídat u televize při sledování svého oblíbeného seriálu nebo pořadu, vyzkoušejte náš recept na zdravé petrželové chipsy. Podívejte se na trik v Kulinářské akademii a zjistíte, že je to opravdu snadné.
Zelenina je také skvělým základem různých dipů a omáček. Vyzkoušejte například dip z pečených paprik, který je rychlý, snadný na přípravu a skvěle se hodí k pečenému masu nebo rybám. Můžete ho ovšem použít i k namáčení čerstvého pečiva nebo křupavých grissini. Podívejte se na trik Romana Pauluse a připravte je již dnes.
Pokud preferujete ostřejší chutě, určitě ochutnejte pravé mexické domácí guacamole! Je to druh salsy, jejíž základ tvoří avokádo a další přísady se mohou lišit od regionu nebo dostupných surovin. Zkuste do svého guacamole přidat nakrájená rajčata, chilli papričku, cibuli, česnek, aromatický koriandr nebo jiné koření a bylinky. Navštivte Kulinářskou akademii Lidlu a podívejte se na trik, jak ho pro vás připravil náš kuchař, Roman Paulus.
Dietní, barevné a zdravé! Určitě vyzkoušejte naše recepty a přesvědčte se, že jaro může být opravdu chutné. Pokud potřebujete pomoct s přípravou a oloupáním zeleniny, navštivte Kulinářskou akademii Lidlu, ve které najdete triky na domácí sušená rajčata nebo nápovědu, jak oloupat chřest nebo rajčata.
Zpomalte, zhluboka se nadechněte, rozhlédněte kolem sebe a nechte, ať vás první teplé sluneční paprsky a probouzející se příroda inspirují k jarní změně vašeho jídelníčku.
Zužitkovat zbytky zeleniny a vyrobit třeba domácí hnojivo? I takto můžete šetřit nejen planetu, ale i vlastní peněženku.
Krása polévek tkví v jejich jednoduchosti. A Francouzi to s nimi umí. Nechme se inspirovat jejich světově proslulými polévkami.
Najdete ho na jídelním lístku snad každé restaurace, připravuje se při různých příležitostech, rádi ho sbalíme jako svačinu na cesty, děti ho milují.…