Hruška je velmi vděčné ovoce. Hodí se nejen do dezertů, ale i jako příloha k pokrmům z masa. Ve spojení s masem se uvolní příjemně nasládlá ovocná chuť. Pokud jste takové spojení ještě neochutnali, určitě vyzkoušejte recept Marcela Ihnačáka na krůtí prsa s hruškou a sušenou šunkou. Pokrm výborně doplňuje restovaná cuketa. Pokud máte chuť na něco lehčího, sáhněte pro recept Romana Pauluse na kuřecí prsa servírovaná spolu s hruškami, červenou řepou, rukolou a kešu oříšky. Tento pokrm Vás určitě zasytí a zároveň nadchne svou svěžestí a aroma. Pokud máte hrušky nejraději takové, jaké jsou od přírody, recept Markéty Krajčovičové na hruškový koláč s mascarpone bude tou správnou volbou.
Venku se otepluje, rozkvétají první květiny a celá příroda se probouzí. Všude kolem je cítit jaro a na stáncích a trzích se objevují první jarní…
K Velikonocům patří nádivka. To dá rozum! Podívejte se na prověřené i méně známé triky, aby byla ta vaše letošní ze všech nejlepší!
Ačkoli jsou Velikonoce oslavou zmrtvýchvstání Ježíše Krista, jsou zároveň ozvěnou pohanských svátků a oslav příchodu jara. Název vychází ze spojení…