Marcel Ihnačák
Doba přípravy30 min.

Krůtí prsa s hruškou a sušenou šunkou

Kombinace je krůtího masa, hrušek a šunky je skvostná, přesvědčte se sami. Recept najdete na kuchynelidlu.cz.
SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
2

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 300 g 3krůtích nudliček Čerstvá porce
  • 4× plátky vzduchem sušené šunky Dulano Selection
  • olivový olej Primadonna
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • několik lístků čerstvého tymiánu
  • 1× hruška
  • 1 polév. lž. másla Pilos
  • 2× citrony
  • 1× cuketa
  • 1× pálivé papričky
  • 3× stroužky česneku
  • čerstvá máta

POSTUP

Krůtí maso

Sušenou šunku nakrájíme na proužky a lehce orestujeme v rozpálené pánvi na troše olivového oleje. Přidáme krůtí prsa nakrájená na nudličky a osolíme, opepříme a ochutíme několika lístky čerstvého tymiánu. Za občasného míchání restujeme asi 5 minut. Přidáme hrušku nakrájenou na větší kousky a dále restujeme, až maso a hruška zezlátnou. Před dokončením přidáme na pánev asi 1 lžíci másla a šťávu z jednoho citronu.

Příloha

Cuketu nakrájíme do tvaru hranolek a orestujeme na rozpálené pánvi na olivovém oleji. Přidáme nadrobno nasekanou pálivou papričku a 3 stroužky česneku, osolíme, opepříme a restujeme dozlatova. Na závěr přidáme šťávu z 1 citronu a asi 2 lžíce nasekané čerstvé máty. Důkladně promícháme a odstavíme z plamene.

Servírování

Krůtí prsa s hruškou a sušenou šunkou podáváme na talíři spolu s restovanou cuketou.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU