U příležitosti Italského týdne by nebylo od věci navštívit i další středomořské země. Možná si během takové kulinární cesty vzpomenete na chutě, které jste poznali během prázdnin nebo dovolené strávené v zahraničí. Milovníkům slunného Španělska nabízíme koblihy s čokoládovou polevou! Vzpomínky na Balkánský poloostrov oživí slaný koláč Banitsa, který chutná jak za studena, tak i za tepla. Další destinací na naší kulinární mapě bude Francie a francouzská polévka zapečená se sýrem Brie podle receptu Romana Pauluse. Kulinární cesta je rovněž skvělý nápad na tematický večírek s přáteli, na kterém poznáte chutě celého světa!
Rýže je nejdůležitější obilovinou světa a jako hlavní příjem potravy jí má asi ¼ obyvatel zeměkoule. A světová produkce stále stabilně stoupá. Víte…
Chcete, aby vaše letní posezení dostalo provensálský šmrnc? Připravte jednoduché olivové tapenády, které vyniknou s pečivem i zeleninou.
Děti milují limonády a ty z obchodů jsou pro ně často příliš sycené a plné cukru. Když se pustíte do domácích limonád, můžete sami množství sladidla…