U příležitosti Italského týdne by nebylo od věci navštívit i další středomořské země. Možná si během takové kulinární cesty vzpomenete na chutě, které jste poznali během prázdnin nebo dovolené strávené v zahraničí. Milovníkům slunného Španělska nabízíme koblihy s čokoládovou polevou! Vzpomínky na Balkánský poloostrov oživí slaný koláč Banitsa, který chutná jak za studena, tak i za tepla. Další destinací na naší kulinární mapě bude Francie a francouzská polévka zapečená se sýrem Brie podle receptu Romana Pauluse. Kulinární cesta je rovněž skvělý nápad na tematický večírek s přáteli, na kterém poznáte chutě celého světa!
Prosciutto patří k pravé italské hostině stejně jako mozzarella nebo karafa vína. Dopřejte si lahůdku ze Středomoří a využijte sušenou vepřovou šunku…
.
Sushi, jarní a letní závitky či polévky pho bo nebo miso patří v poslední době k nejoblíbenějším pokrmům. Je to tak, asijská kuchyně v našich…