Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
45 min.
Obtížnost
Začátečník
Slaný koláč z listového těsta plný balkánského sýra lze podávat k svačině, hodí se i jako oběd s sebou. Recept na Banitsu najdete na kuchynelidlu.cz.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
2 372 kJ / 567 kcal
Bílkoviny
25,20 g
Tuky
40,00 g
Vláknina
1,60 g
Sůl
3,30 g
Sacharidy
31,40 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Do mísy najemno nastrouháme Balkánský sýr a jeden stroužek česneku. Přidáme 2 vejce a 2 lžíce bílého jogurtu. Opepříme, osolíme a důkladně promícháme.
02.Na pomoučený vál rozložíme plát listového těsta. Trochu pomoučíme a zlehka rozválíme. Po šířce rozkrojíme na 3 stejné části. Do středu každé části navrstvíme po celé délce sýrovou nádivku. Okraje každé části těsta potřeme rozpuštěným máslem. Každý plát těsta srolujeme do tvaru dlouhého válce a konce uzavřeme, aby nádivka nevytekla. Kulatou zapékací mísu vymažeme rozpuštěným máslem a vysypeme trochou mouky. Připravené záviny z listového těsta vložíme do kulaté zapékací mísy do tvaru šneka. Koláč potřeme rozpuštěným máslem a ozdobíme na plátky nakrájenými cherry rajčátky. Zlehka propícháme špičkou nože. Pečeme v troubě předehřáté na 220 °C asi 30 minut.
03.Omytou a osušenou rukolu vložíme do mísy a pokapeme olivovým olejem a balsamicem. Osolíme, opepříme a zlehka promícháme.
04.Koláč rozkrojíme na 4 části. Podáváme s rukolovým salátem ozdobeným hoblinkami sýra Grana Padano.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT