Francouzská cibulová polévka zapečená se sýrem Brie

play Přehrát video recept
Francouzská cibulová polévka zapečená se sýrem Brie
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná 10×
kuchyně

Kuchyně

Francouzská

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

45 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Francouzská cibulačka je vyhlášená po celém světě. Ochutnejte ji. Recept najdete na kuchynelidlu.cz.

Tagy

Světová kuchyně

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 200 g sýra Brie Duc de Coeur
  • 500 g cibule
  • 1 × lžíce másla Pilos
  • olivový olej Primadonna na orestování
  • 100 ml brandy (lze použít Goldbrand Alliance)
  • 3 ks bobkového listu Mikado
  • 1 × svazek čerstvého tymiánu
  • 1 l silného drůbežího vývaru
  • sůl v mlýnku Kania
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • 12 × plátků bagety
  • čerstvá petrželka na ozdobení

Orientační nutriční hodnoty

Energie

2 319 kJ / 554 kcal

Bílkoviny

21,10 g

Tuky

22,30 g

Vláknina

4,00 g

Sůl

5,50 g

Sacharidy

52,90 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Cibuli nakrájíme na nudličky podélně po vlákně. V hrnci rozehřejeme máslo s olivovým olejem a po částech orestujeme dozlatova cibuli. Podlijeme brandy (můžeme i flambovat) a necháme zredukovat. Přidáme bobkový list, tymián svázaný provázkem a podlijeme vývarem. Osolíme, opepříme a vaříme na mírném plameni 15 až 20 minut. Z polévky vyjmeme svazek tymiánu s bobkovým listem a hotovou polévku naplníme do zapékacích misek. Na plátky nakrájenou bagetu usušíme v troubě nebo na topení. Usušenou bagetu položíme na polévku v zapékacích miskách a překryjeme na plátky nakrájeným sýrem Brie. Polévku pečeme v troubě předehřáté na 280 °C asi 5 minut pod grilem dokud sýr nezezlátne.

Servírování:

02.Zapečenou polévku ozdobíme na drobno nasekanou petrželkou a podáváme v zapékacích miskách.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo