Roman Paulus
Doba přípravy45 min.

Francouzská cibulová polévka zapečená se sýrem Brie

Francouzská cibulačka je vyhlášená po celém světě. Ochutnejte ji. Recept najdete na kuchynelidlu.cz.
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 200 g sýra Brie Duc de Coeur
  • 500 g cibule
  • 1 × lžíce másla Pilos
  • olivový olej Primadonna na orestování
  • 100 ml brandy (lze použít Goldbrand Alliance)
  • 3 ks bobkového listu Mikado
  • 1 × svazek čerstvého tymiánu
  • 1 l silného drůbežího vývaru
  • sůl v mlýnku Kania
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • 12 × plátků bagety
  • čerstvá petrželka na ozdobení
  • 4 zapékací misky
  • provázek

POSTUP

Cibuli nakrájíme na nudličky podélně po vlákně. V hrnci rozehřejeme máslo s olivovým olejem a po částech orestujeme dozlatova cibuli. Podlijeme brandy (můžeme i flambovat) a necháme zredukovat. Přidáme bobkový list, tymián svázaný provázkem a podlijeme vývarem. Osolíme, opepříme a vaříme na mírném plameni 15 až 20 minut. Z polévky vyjmeme svazek tymiánu s bobkovým listem a hotovou polévku naplníme do zapékacích misek. Na plátky nakrájenou bagetu usušíme v troubě nebo na topení. Usušenou bagetu položíme na polévku v zapékacích miskách a překryjeme na plátky nakrájeným sýrem Brie. Polévku pečeme v troubě předehřáté na 280 °C asi 5 minut pod grilem dokud sýr nezezlátne.

Servírování:

Zapečenou polévku ozdobíme na drobno nasekanou petrželkou a podáváme v zapékacích miskách.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.