Kuchyně
Francouzská
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
45 min.
Obtížnost
Začátečník
Francouzská cibulačka je vyhlášená po celém světě. Ochutnejte ji. Recept najdete na kuchynelidlu.cz.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
2 319 kJ / 554 kcal
Bílkoviny
21,10 g
Tuky
22,30 g
Vláknina
4,00 g
Sůl
5,50 g
Sacharidy
52,90 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Cibuli nakrájíme na nudličky podélně po vlákně. V hrnci rozehřejeme máslo s olivovým olejem a po částech orestujeme dozlatova cibuli. Podlijeme brandy (můžeme i flambovat) a necháme zredukovat. Přidáme bobkový list, tymián svázaný provázkem a podlijeme vývarem. Osolíme, opepříme a vaříme na mírném plameni 15 až 20 minut. Z polévky vyjmeme svazek tymiánu s bobkovým listem a hotovou polévku naplníme do zapékacích misek. Na plátky nakrájenou bagetu usušíme v troubě nebo na topení. Usušenou bagetu položíme na polévku v zapékacích miskách a překryjeme na plátky nakrájeným sýrem Brie. Polévku pečeme v troubě předehřáté na 280 °C asi 5 minut pod grilem dokud sýr nezezlátne.
02.Zapečenou polévku ozdobíme na drobno nasekanou petrželkou a podáváme v zapékacích miskách.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT