Roman Paulus
Doba přípravy30 min.

Domácí nočky se sýrem brie

Vyzkoušejte recept Romana Pauluse na domácí noky se sýrovou omáčkou. Najdete ho na našich stránkách Kuchyně Lidlu!
SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
  • 250 g sýra Brie Chêne d’argent
  • 500 g hrubé mouky
  • 8 vajec
  • 100 ml polotučného mléka Pilos
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • 1 l vody
  • 200 g sýra Rival s plísní Bluedino
  • 50 ml drůbežího vývaru
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • 2 cibule
  • 50 ml rostlinného oleje
  • 2 lahůdkové cibulky
  • cedník na noky
  • stěrka na noky
  • struhadlo

POSTUP

Nočky

V misce smícháme mouku a vejce. Přidáme mléko, sůl a promícháme dohladka. Těsto necháme chvíli odležet. Do hrnce dáme asi 1 l osolené vody, kterou přivedeme k varu. Poté do ní skrze sítko na nočky propasírujeme připravené těsto pomocí stěrky a promícháme. Po vyplavání na hladinu je vaříme asi 2 minuty.

Omáčka

Nejprve nastrouháme nahrubo sýr Brie a sýr s modrou plísní. Do pánve dáme vývar a nastrouhaný sýr. Mícháme, dokud se sýry nerozpustí a nakonec opepříme.

Domácí nočky se sýrem brie

Nakrájíme najemno cibuli a osmažíme v pánvi s rozpáleným olejem dozlatova. Do pánve s připravenou sýrovou omáčkou přendáme pomocí sítka uvařené nočky. Důkladně promícháme a dle potřeby osolíme a opepříme.

Servírování

Noky servírujeme do hlubokého talíře, navrch přidáme osmaženou cibuli a posypeme nahrubo nakrájenou lahůdkovou cibulkou.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU