Kuchyně
Česká
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
3 hod.
Obtížnost
Pokročilý
K tradičním českým Vánocům patří bezpochyby bramborový salát s kaprem. A právě na kapra si připravil šéfkuchař Roman Paulus svátečně laděný video recept. Společně se podíváte, jak vykuchaného kapra správně naporcovat na podkovy a jak kapří podkovy marinovat ve směsi česneku, kmínu a sladké papriky. Odleželé podkovy se pak obalují v tradičním trojobalu z mouky, vajíčka a strouhanky a smaží ideálně na přepuštěném másle. Až budete mít hotovo, stačí servírovat s bramborovým salátem a můžete se začít těšit na rozbalování dárků!
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
4 462 kJ / 1 066 kcal
Bílkoviny
42,70 g
Tuky
58,20 g
Vláknina
8,40 g
Sůl
3,66 g
Sacharidy
89,10 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Kapra očistíme, zbavíme šupin a odřízneme hlavu a ploutve.
Hlavu můžete použít na přípravu Štědrovečerní rybí polévky, recept najdete v Kulinářské akademii zde.
02.Z očištěného kapra s kůží připravíme 8 podkov, které osolíme, opepříme, ochutíme prolisovaným česnekem, kmínem a sladkou paprikou. Dobře promícháme a necháme asi 2 hodiny marinovat v lednici. Po odležení obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance a smažíme v rozehřáté pánvi s přepuštěným máslem dozlatova. Usmažené podkovy vyndáme na papírovou utěrku, aby okapal přebytečný tuk.
Pokud jsou podkovy větší, nejprve je osmažte, a poté vložte do trouby, aby bylo maso propečené.
03.Brambory ve slupce a oloupanou zeleninu uvaříme ve vodě nebo v páře, necháme vychladnout a brambory oloupeme. Uvařenou zeleninu protlačíme skrz strunové kolečko – kráječ brambor a vytvořené hranolky smícháme s najemno nakrájenou cibulí (můžeme spařit v horké vodě), jablkem a kyselou okurkou, ochutíme solí, pepřem, majonézou, lákem z okurek, hořčicí, cukrem a necháme odležet. Před podáváním (po rozležení) znovu dochutíme podle potřeby.
Video na přípravu bramborového salátu najdete v Kulinářské akademii zde.
04.Smažené kapří podkovy podáváme s bramborovým salátem a citronem.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT