Smažené kapří podkovy s bramborovým salátem

play Přehrát video recept
Smažené kapří podkovy s bramborovým salátem
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Česká

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

3 hod.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

K tradičním českým Vánocům patří bezpochyby bramborový salát s kaprem. A právě na kapra si připravil šéfkuchař Roman Paulus svátečně laděný video recept. Společně se podíváte, jak vykuchaného kapra správně naporcovat na podkovy a jak kapří podkovy marinovat ve směsi česneku, kmínu a sladké papriky. Odleželé podkovy se pak obalují v tradičním trojobalu z mouky, vajíčka a strouhanky a smaží ideálně na přepuštěném másle. Až budete mít hotovo, stačí servírovat s bramborovým salátem a můžete se začít těšit na rozbalování dárků!

Tagy

Vánoce

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Kapr:

  • 1 × celý vykuchaný kapr
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem 4 druhů Kania
  • 4 × stroužek česnek
  • kmín celý Kania
  • sladká mletá paprika Kania
  • 150 g hladká mouka Belbake
  • 2 × vejce „M“
  • na obalení strouhanka Belbake
  • na smažení přepuštěné máslo
  • 2 × citrony

Bramborový salát:

  • 300 g brambory
  • 90 g kořenová petržel
  • 120 g mrkev
  • 90 g celer
  • 90 g nakládané okurky Cornichons Premium Freshona
  • 100 g čerstvé jablko
  • 30 g cibule
  • 1 × lžíce plnotučná hořčice Náš Kraj
  • 1 × lžička cukr krupice Belbake
  • 210 g majonéza premium Kania
  • lák z okurek

Orientační nutriční hodnoty

Energie

4 462 kJ / 1 066 kcal

Bílkoviny

42,70 g

Tuky

58,20 g

Vláknina

8,40 g

Sůl

3,66 g

Sacharidy

89,10 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Kapr:

01.Kapra očistíme, zbavíme šupin a odřízneme hlavu a ploutve.

Hlavu můžete použít na přípravu Štědrovečerní rybí polévky, recept najdete v Kulinářské akademii zde.

02.Z očištěného kapra s kůží připravíme 8 podkov, které osolíme, opepříme, ochutíme prolisovaným česnekem, kmínem a sladkou paprikou. Dobře promícháme a necháme asi 2 hodiny marinovat v lednici. Po odležení obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance a smažíme v rozehřáté pánvi s přepuštěným máslem dozlatova. Usmažené podkovy vyndáme na papírovou utěrku, aby okapal přebytečný tuk. 

Pokud jsou podkovy větší, nejprve je osmažte, a poté vložte do trouby, aby bylo maso propečené.

Bramborový salát:

03.Brambory ve slupce a oloupanou zeleninu uvaříme ve vodě nebo v páře, necháme vychladnout a brambory oloupeme. Uvařenou zeleninu protlačíme skrz strunové kolečko – kráječ brambor a vytvořené hranolky smícháme s najemno nakrájenou cibulí (můžeme spařit v horké vodě), jablkem a kyselou okurkou, ochutíme solí, pepřem, majonézou, lákem z okurek, hořčicí, cukrem a necháme odležet. Před podáváním (po rozležení) znovu dochutíme podle potřeby.

Video na přípravu bramborového salátu najdete v Kulinářské akademii zde.

04.Smažené kapří podkovy podáváme s bramborovým salátem a citronem. 

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo