Kuchyně
Italská
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
1 hod.
Obtížnost
Začátečník
Rizoto s nádechem podzimu, to je risotto s dýní a italskou salsicciou. Připravte si ho podle receptu našeho specialisty na italskou kuchyni Riccarda Lucqueho.
Energie
3 857 kJ / 922 kcal
Bílkoviny
30,20 g
Tuky
53,90 g
Vláknina
3,80 g
Sůl
3,00 g
Sacharidy
80,50 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Dýni rozkrojíme na poloviny, odstraníme semínka, dovnitř vložíme stroužky česneku a větvičku rozmarýnu, osolíme a zakápneme olivovým olejem. Obě poloviny opět spojíme, zabalíme do alobalu, vložíme do zapékací mísy a pečeme v troubě předehřáté na 160 °C asi 35–40 minut, až je dužina měkká.
02.Po vychladnutí odstraníme česnek a rozmarýn a vydlabeme dužinu lžící. Propasírujeme ji přes jemné síto, abychom získali hladké pyré.
03.Do hrnce vložíme polovinu másla, přilijeme trochu oleje, přidáme oloupané a na kousky nakrájené salsicce a opečeme.
04.Vsypeme rýži a krátce orestujeme.
Rýži se salsicciou můžete podlít bílým vínem.
05.Rýži začneme vařit postupným přidáváním horké vody. Vždy přilijeme trochu vody a necháme vyvařit. Tento postup opakujeme třikrát nebo čtyřikrát. Rýži vaříme al dente.
Rýži můžete podlévat také zeleninovým vývarem.
06.Asi 6 minut před dokončením přidáme dýňové pyré a větvičku rozmarýnu, trochu osolíme a opepříme.
07.Těsně před dokončením vmícháme parmezán a zbytek másla.
08.Odstraníme větvičku rozmarýnu a ochutíme jablečným octem. Podáváme ozdobené snítkou rozmarýnu.
Chcete se dozvědět, v čem spočívá tajemství krémového rizota? Podívejte se na trik Kulinářské akademie Lidlu.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT