Kokosové crème brûlée

Kokosové crème brûlée
hvězda prázdná hvězda prázdná hvězda prázdná hvězda prázdná hvězda prázdná
kuchyně

Kuchyně

Asijská

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Crème brûlée po asijsku? To není nesmysl, ale luxusní dezert, který vás naučí náš specialista na asijskou kuchyni Lukáš Želechovský.


Lukáš Želechovský

Lukáš Želechovský

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Zadejte počet porcí a my vám automaticky spočítáme potřebné suroviny.

  • 137 ml smetana ke šlehání Pilos (40 % tuku)
  • 137 ml kokosové mléko Vitasia
  • 57 g cukr krupice Belbake
  • 3 ks žloutek
  • 10 g třtinový cukr Belbake

Orientační nutriční hodnoty

Energie

1 270 kJ / 305 kcal

Bílkoviny

3,50 g

Tuky

23,60 g

Vláknina

0,00 g

Sůl

0,06 g

Sacharidy

19,30 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Do hrnce vlijeme smetanu a kokosové mléko, přisypeme cukr a promícháme.

02.Jakmile je cukr rozpuštěný a směs zahřátá, přidáme žloutky. Dobře promícháme a stáhneme z ohně.

03.Směs přelijeme přes sítko do mističek na crème brûlée, vložíme do vyšší zapékací mísy s horkou vodou a pečeme ve vodní lázni na 160 °C asi 40 minut. 

04.Po upečení necháme vychladnout a poté vložíme do lednice.

05.Před servírováním povrch každé porce posypeme třtinovým cukrem a opálíme flambovací pistolí, až cukr zkaramelizuje.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte 

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo