Kuchyně
Asijská
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
1 hod.
Obtížnost
Pokročilý
Crème brûlée po asijsku? To není nesmysl, ale luxusní dezert, který vás naučí náš specialista na asijskou kuchyni Lukáš Želechovský.
Energie
1 270 kJ / 305 kcal
Bílkoviny
3,50 g
Tuky
23,60 g
Vláknina
0,00 g
Sůl
0,06 g
Sacharidy
19,30 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Do hrnce vlijeme smetanu a kokosové mléko, přisypeme cukr a promícháme.
02.Jakmile je cukr rozpuštěný a směs zahřátá, přidáme žloutky. Dobře promícháme a stáhneme z ohně.
03.Směs přelijeme přes sítko do mističek na crème brûlée, vložíme do vyšší zapékací mísy s horkou vodou a pečeme ve vodní lázni na 160 °C asi 40 minut.
04.Po upečení necháme vychladnout a poté vložíme do lednice.
05.Před servírováním povrch každé porce posypeme třtinovým cukrem a opálíme flambovací pistolí, až cukr zkaramelizuje.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT