Kuchyně
Asijská
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
50 min.
Obtížnost
Začátečník
Že může být i sushi sladké, vám prozradí Lukáš Želechovský. Vyzkoušejte tento hravý twist na japonskou klasiku! V hlavní roli dezertu jsou kokosová rýže a mango.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
2 727 kJ / 654 kcal
Bílkoviny
10,40 g
Tuky
22,80 g
Vláknina
2,30 g
Sůl
0,15 g
Sacharidy
101,60 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Sushi rýži důkladně propláchneme ve studené vodě, kterou poté slijeme. Rýži znovu zalijeme čistou vodou a necháme 5 minut namočenou. Následně vodu opět slijeme a rýži necháme okapat.
02.Omytou a okapanou rýži vložíme do menšího hrnce, přilijeme větší část plnotučného mléka a zapneme na střední stupeň. Přisypeme cukr, přilijeme polovinu množství kokosového mléka a za častého míchání pozvolna vaříme.
03.Po chvíli vaření přidáme zbylé plnotučné i kokosové mléko a vaříme, až se tekutina vyvaří. Poté necháme rýži vychladnout, ideálně do druhého dne.
04.Mango oloupeme a nakrájíme na hranolky.
05.Na bambusovou rohožku položíme potravinářskou fólii, na kterou rovnoměrně rozprostřeme 180 g sladké rýže. Doprostřed pokládáme hranolky z čerstvého manga a vše pevně zarolujeme. Připravenou rolku rozkrojíme i s fólií na poloviny a fólii odstraníme.
06.Lyofilizované mango rozdrtíme mixérem nebo v hmoždíři na prach a ze všech stran v něm obalíme připravené rolky. Obalené rolky opět přikryjeme potravinářskou fólií a každou polovinu ještě nakrájíme na 4 kusy.
07.Nakrájené rolky podáváme s kouskem lyofilizovaného manga.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT