Sladké sushi s mangem
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Asijská

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

50 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

 Že může být i sushi sladké, vám prozradí Lukáš Želechovský. Vyzkoušejte tento hravý twist na japonskou klasiku! V hlavní roli dezertu jsou kokosová rýže a mango.


Tagy

Asie s Lukášem

Lukáš Želechovský

Lukáš Želechovský

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Sladká rýže:

  • 250 g sushi rýže Vitasia
  • 450 g plnotučné mléko Pilos
  • 120 g cukr krupice Belbake
  • 400 g kokosové mléko Vitasia

Sushi rolka (4 rolky):

  • 200 g čerstvé mango
  • 720 g uvařená sladká sushi rýže
  • 35 g lyofilizované mango

Orientační nutriční hodnoty

Energie

2 727 kJ / 654 kcal

Bílkoviny

10,40 g

Tuky

22,80 g

Vláknina

2,30 g

Sůl

0,15 g

Sacharidy

101,60 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Sladká rýže:

01.Sushi rýži důkladně propláchneme ve studené vodě, kterou poté slijeme. Rýži znovu zalijeme čistou vodou a necháme 5 minut namočenou. Následně vodu opět slijeme a rýži necháme okapat.

02.Omytou a okapanou rýži vložíme do menšího hrnce, přilijeme větší část plnotučného mléka a zapneme na střední stupeň. Přisypeme cukr, přilijeme polovinu množství kokosového mléka a za častého míchání pozvolna vaříme. 

03.Po chvíli vaření přidáme zbylé plnotučné i kokosové mléko a vaříme, až se tekutina vyvaří. Poté necháme rýži vychladnout, ideálně do druhého dne.

Sushi rolka:

04.Mango oloupeme a nakrájíme na hranolky.

05.Na bambusovou rohožku položíme potravinářskou fólii, na kterou rovnoměrně rozprostřeme 180 g sladké rýže. Doprostřed pokládáme hranolky z čerstvého manga a vše pevně zarolujeme. Připravenou rolku rozkrojíme i s fólií na poloviny a fólii odstraníme. 

06.Lyofilizované mango rozdrtíme mixérem nebo v hmoždíři na prach a ze všech stran v něm obalíme připravené rolky. Obalené rolky opět přikryjeme potravinářskou fólií a každou polovinu ještě nakrájíme na 4 kusy.

07.Nakrájené rolky podáváme s kouskem lyofilizovaného manga.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo