Rainbow sushi rolka
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Asijská

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod.

obtížnost

Obtížnost

Profesionál

Chtěli byste nachystat sushi, které zaujme každého vašeho hosta? S video návodem od Romana Pauluse snadno připravíte efektní rainbow rolku s tuňákem, lososem, mořským vlkem a avokádem. V rámci celého sushi seriálu se také dozvíte, jak každou surovinu správně naporcovat, jak si připravit rýži i řasu nori a hlavně to, jak duhovou sushi rolku správně zabalit, aby držela pohromadě. Příprava sushi doma sice vyžaduje trochu cviku, ale sami se brzy přesvědčíte, že je jednodušší, než jste si mysleli.

Tagy

Světová kuchyně

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 1 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Recept na rainbow sushi rolku

  • nori řasa
  • uvařená sushi rýže
  • japonská majonéza
  • čerstvá pažitka
  • čerstvý tuňák
  • čerstvý losos
  • čerstvý mořský vlk
  • avokádo

Orientační nutriční hodnoty

Energie

0 kJ /

Bílkoviny

0,00 g

Tuky

0,00 g

Vláknina

0,00 g

Sůl

0,00 g

Sacharidy

0,00 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Rýži uvaříme na sushi a čerstvé filety z ryb nakrájíme na maki a nigiri podle našich triků.

Jak uvařit rýži na sushi se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.

Jak nakrájet tuňáka, lososa a mořského vlka na sushi se dozvíte v tricích Kulinářské akademie Lidlu.

02.Na bambusovou rohožku položíme ½ listu nori řasy matnou stranou vzhůru, na ní rozprostřeme po celé ploše rovnoměrnou vrstvu vařené rýže. Rýži nemačkáme, necháme ji nadýchanou.

03.Celý list otočíme, položíme rýží na podložku a řasou vzhůru. Na řasu podélně naneseme japonskou majonézu a obložíme listy pažitky, všemi třemi čerstvými rybami nakrájenými na maki a plátky avokáda. Náplň zarolujeme pomocí bambusové rohožky.

04.Když získáme pevnou rolku, navrch klademe střídavě všechny čerstvé ryby nakrájené na nigiri a tenké plátky avokáda. Rolku utáhneme pomocí bambusové rohožky a nakrájíme na 8 kousků.

05.Sushi podáváme s nakládaným zázvorem, sójovou omáčkou, wasabi pastou a hůlkami.

Jak připravit sushi?

01.díl – Pomůcky a příprava

02.díl – Jak připravit sushi rýži

03.díl – Jak naporcovat tuňáka na sushi

04.díl – Jak naporcovat mořského vlka na sushi

05.díl – Jak naporcovat lososa na sushi

06.díl – Maki sushi

07.díl – Jak nakrájet okurku do sushi

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo