Japonské lívance s jahodovým tatarákem a kokosovou espumou

play Přehrát video recept
Japonské lívance s jahodovým tatarákem a kokosovou espumou
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Asijská

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

40 min.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Sladký výlet do Japonska – nadýchané lívance, jahodový tatarák a kokosová pěna – to je exotický dezert podle receptu Lukáše Želechovského. 

Tagy

Asie s Lukášem

Lukáš Želechovský

Lukáš Želechovský

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Jahodový tatarák:

  • 200 g jahody
  • 40 g cukr krystal Belbake
  • 1 g limetková kůra
  • 10 g Yuzu šťáva

Japonské lívance:

  • 8 × vejce „M“
  • 120 g plnotučné mléko Pilos
  • 4 g kypřicí prášek do pečiva Belbake
  • 120 g hladká mouka Belbake
  • 48 g cukr krupice Belbake
  • 15 g rostlinný olej Vita D´or

Kokosová espuma:

  • 100 g kokosové mléko Vitasia
  • 500 ml smetana ke šlehání Pilos (33 % tuku)

Orientační nutriční hodnoty

Energie

3 730 kJ / 892 kcal

Bílkoviny

22,00 g

Tuky

64,60 g

Vláknina

2,40 g

Sůl

0,96 g

Sacharidy

57,20 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Jahodový tatarák:

01.Jahody nakrájíme na menší kostičky, pocukrujeme, přidáme nastrouhanou limetkovou kůrou a šťávu yuzu a promícháme. Necháme chvíli marinovat.

Japonské lívance:

02.Oddělíme žloutky od bílků. Žloutky začneme šlehat, za stálého šlehání přiléváme mléko a vyšleháme do krémové konzistence. Vmícháme sodu a postupně také prosátou mouku.

03.Z bílků vyšleháme pevný sníh, ideálně pomocí ručního šlehače. Po částech přidáváme cukr, aby měl sníh správnou konzistenci. Hotový sníh pak opatrně zapracujeme do žloutkové směsi. Připravené těsto přeneseme do cukrářského sáčku.

04.Rozpálenou pánev potřeme olejem a pomocí sáčku vytvoříme 4 lívance. Po stranách pánve kápneme trochu vody a pánev přiklopíme, tím docílíme, že těsto bude vláčné.

Kokosová espuma:

05.Do sifonové lahve nalijeme kokosové mléko a smetanu, lahev uzavřeme, nasadíme 1 bombičku a protřepeme.

06.Hotové lívance podáváme s jahodovým tatarákem a trochou kokosové espumy, kterou servírujeme na talíř sifonovou lahví. 

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo