Jak jíst hůlkami?
hvězda prázdná hvězda prázdná hvězda prázdná hvězda prázdná hvězda prázdná
kuchyně

Kuchyně

Asijská

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Nedaří se vám osvojit si techniku držení hůlek? Náš expert Lukáš Želechovský vám krok za krokem ukáže, jak jíst správně hůlkami. Užijte si asijskou kuchyni bez starostí!


Lukáš Želechovský

Lukáš Želechovský

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 1 +

Zadejte počet porcí a my vám automaticky spočítáme potřebné suroviny.

Orientační nutriční hodnoty

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.V asijské kuchyni si konzumaci jídla bez hůlek snad ani nelze představit. Pro nás, kteří jsme vyrostli s příborem, může být používání hůlek trochu oříšek, v zásadě se ale nejedná o nic složitého, stačí trochu trénovat.

02.Začněte u větších kousků, například se zázvorem, a postupujte přes oříšky, luštěniny k menším potravinám. 

03.A jak se pozná mistr tohoto oboru? Dokáže hůlkami zvednout minci.

Jak hůlky správně uchopit? 

04.Jednu hůlku uchopíme mezi prostředníček a palec a druhou hůlku sevřeme palcem a ukazováčkem.

Jak si to zjednodušit? 

05.Pokud ještě nemáte natrénováno a chcete si jídlo vychutnat teplé, vyzkoušejte jednoduchý trik. Hůlky obalte gumičkou a mezi hůlky vložte srolovaný papírek, čímž si zjednodušíte manipulaci a půjde vám to mnohem lépe.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte 

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo