Kuchyně
Česká
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
1 hod. 30 min.
Obtížnost
Začátečník
V Česku je přesně tolik receptů na bramborový salát, kolik je rodin – každá má svůj vlastní, na který nedá dopustit. Pokud ale budete chtít letos na Vánoce vyzkoušet nějakou změnu, ochutnejte bramborový salát podle receptu šéfkuchaře Romana Pauluse. Kromě poměrně tradičních surovin, jako jsou samozřejmě brambory, nakládané okurky a kořenová zelenina v něm najdete možná trochu netradičně i jablko. Až salát necháte náležitě odležet, pochutnejte si na něm se smaženým kaprem, řízky nebo například vinnou klobásou.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
1 984 kJ / 480 kcal
Bílkoviny
3,74 g
Tuky
39,45 g
Vláknina
4,92 g
Sůl
1,15 g
Sacharidy
28,53 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Brambory ve slupce a oloupanou zeleninu uvaříme ve vodě nebo v páře, necháme vychladnout a brambory oloupeme.
02.Uvařenou zeleninu protlačíme skrz strunové kolečko a vytvořené hranolky smícháme s kyselými okurkami a jablkem nakrájenými na menší kostičky, cibulí najemno.
Cibuli můžete také spařit v horké vodě.
03.Přidáme hořčici a cukr, osolíme, opepříme, přidáme majonézu a lák z okurek, promícháme a necháme rozležet.
Pokud je lák z okurek sladší, přilijte ještě trochu octa. Jak nakládat okurky se dozvíte v Kulinářské akademii zde.
04.Před podáváním znovu dochutíme podle potřeby.
Do salátu můžete přidat také šunku, salám nebo hrášek.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT