Tradiční bramborový salát
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Česká

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod. 30 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

V Česku je přesně tolik receptů na bramborový salát, kolik je rodin – každá má svůj vlastní, na který nedá dopustit. Pokud ale budete chtít letos na Vánoce vyzkoušet nějakou změnu, ochutnejte bramborový salát podle receptu šéfkuchaře Romana Pauluse. Kromě poměrně tradičních surovin, jako jsou samozřejmě brambory, nakládané okurky a kořenová zelenina v něm najdete možná trochu netradičně i jablko. Až salát necháte náležitě odležet, pochutnejte si na něm se smaženým kaprem, řízky nebo například vinnou klobásou. 

Tagy

Vánoce

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 300 g brambory
  • 90 g ořenová petržel
  • 120 g mrkev
  • 90 g celer
  • 90 g nakládané okurky
  • 100 g jablko
  • 30 g cibule
  • 1 × lžíce plnotučná hořčice (dle chuti)
  • 1 × lžička krupicový cukr
  • sůl
  • pepř
  • 210 g majonéza premium Kania
  • lák z okurek (dle chuti)

Orientační nutriční hodnoty

Energie

1 984 kJ / 480 kcal

Bílkoviny

3,74 g

Tuky

39,45 g

Vláknina

4,92 g

Sůl

1,15 g

Sacharidy

28,53 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Brambory ve slupce a oloupanou zeleninu uvaříme ve vodě nebo v páře, necháme vychladnout a brambory oloupeme. 

02.Uvařenou zeleninu protlačíme skrz strunové kolečko a vytvořené hranolky smícháme s kyselými okurkami a jablkem nakrájenými na menší kostičky, cibulí najemno. 

Cibuli můžete také spařit v horké vodě.

03.Přidáme hořčici a cukr, osolíme, opepříme, přidáme majonézu a lák z okurek, promícháme a necháme rozležet.

Pokud je lák z okurek sladší, přilijte ještě trochu octa. Jak nakládat okurky se dozvíte v Kulinářské akademii zde.

04.Před podáváním znovu dochutíme podle potřeby.

Do salátu můžete přidat také šunku, salám nebo hrášek.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo