Kuchyně
Italská
Počet porcí
2 porce
Doba přípravy
45 min.
Obtížnost
Pokročilý
Už jste slyšeli o květákovém steaku? Pokud ne, vyzkoušejte bezmasý steak z květáku podle našeho experta na italskou kuchyni Riccarda Lucqueho.
Energie
1 658 kJ / 396 kcal
Bílkoviny
5,40 g
Tuky
33,20 g
Vláknina
5,10 g
Sůl
0,90 g
Sacharidy
15,10 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Květák nakrájíme na silnější plátky. Dva středové plátky necháme v celku, zbytek nakrájíme na menší kousky.
02.V rozpálené pánvi s olivovým olejem opečeme pod pokličkou květákové „steaky“ dozlatova (2–3 minuty z každé strany).
03.Do pánve přidáme celý česnek, bobkový list a nakrájené kousky květáku a ještě pár minut restujeme.
04.Podlijeme vínem, přidáme 40 g másla, přilijeme vodu, přiklopíme pokličkou a necháme ještě 10 minut vařit na nízkém plameni.
05.Steaky vyndáme na talíř, zbylý obsah pánve vlijeme do misky, přidáme zbylé máslo a rozmixujeme na hladký krém.
06.Omáčku vlijeme na talíř, na ni položíme opečený květák a zakápneme trochou olivového oleje.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT