Květákový steak
hvězda prázdná hvězda prázdná hvězda prázdná hvězda prázdná hvězda prázdná
kuchyně

Kuchyně

Italská

počet porcí

Počet porcí

2 porce

doba přípravy

Doba přípravy

45 min.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Už jste slyšeli o květákovém steaku? Pokud ne, vyzkoušejte bezmasý steak z květáku podle našeho experta na italskou kuchyni Riccarda Lucqueho. 


Riccardo Lucque

Riccardo Lucque

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 2 +

Zadejte počet porcí a my vám automaticky spočítáme potřebné suroviny.

  • extra panenský olivový olej Italiamo
  • 1 × květák
  • 2 × stroužek česnek
  • 2 × bobkové listy Kania
  • 100 ml bílé víno
  • 80 g máslo Pilos
  • 1 × sklenice vody
  • keramický mlýnek se solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania

Orientační nutriční hodnoty

Energie

1 658 kJ / 396 kcal

Bílkoviny

5,40 g

Tuky

33,20 g

Vláknina

5,10 g

Sůl

0,90 g

Sacharidy

15,10 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Květák nakrájíme na silnější plátky. Dva středové plátky necháme v celku, zbytek nakrájíme na menší kousky.

02.V rozpálené pánvi s olivovým olejem opečeme pod pokličkou květákové „steaky“ dozlatova (2–3 minuty z každé strany).

03.Do pánve přidáme celý česnek, bobkový list a nakrájené kousky květáku a ještě pár minut restujeme. 

04.Podlijeme vínem, přidáme 40 g másla, přilijeme vodu, přiklopíme pokličkou a necháme ještě 10 minut vařit na nízkém plameni.

05.Steaky vyndáme na talíř, zbylý obsah pánve vlijeme do misky, přidáme zbylé máslo a rozmixujeme na hladký krém.

06.Omáčku vlijeme na talíř, na ni položíme opečený květák a zakápneme trochou olivového oleje.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte 

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo