Kuchyně
Italská
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
1 hod.
Obtížnost
Začátečník
Úroda cuket, lilků a rajčat přímo vybízí k přípravě snadných zeleninových pokrmů. Tím je také italská caponata podle receptu Riccarda Lucqueho. Podávejte s mozzarellou.
Energie
2 583 kJ / 617 kcal
Bílkoviny
27,40 g
Tuky
42,90 g
Vláknina
6,90 g
Sůl
2,50 g
Sacharidy
34,30 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.V míse smícháme zeleninu – řapíkatý celer nakrájený na 5 cm hranolky, papriku na větší proužky, oloupaný lilek nakrájený na hranolky, cibuli na měsíčky, osolíme, opepříme, přelijeme olivovým olejem a rozložíme na plech vyložený pečicím papírem. Přidáme větvičku rozmarýnu, a celé stroužky česneku a pečeme v troubě předehřáté na 250 °C asi 15 minut, až bude zelenina křupavá a pěkně opečená.
02.Po upečení necháme zeleninu vychladnout.
Zeleninu můžete připravit i den dopředu, nebo zužitkovat zeleninu z předešlého dne.
03.Pečenou vychladlou zeleninu přendáme do mísy, přidáme opražené piniové oříšky, rozinky, které jsme namočili předem ve studené vodě, rajčatovou omáčku a zamícháme.
04.Ochutíme jablečným octem, solí, cukrem a přidáme rukama natrhanou bazalku.
05.Podáváme navrchu s mozzarellou rozkrojenou napůl ozdobené několika lístky bazalky.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT