Caponata s mozzarellou
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Italská

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Úroda cuket, lilků a rajčat přímo vybízí k přípravě snadných zeleninových pokrmů. Tím je také italská caponata podle receptu Riccarda Lucqueho. Podávejte s mozzarellou.


Riccardo Lucque

Riccardo Lucque

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Zadejte počet porcí a my vám automaticky spočítáme potřebné suroviny.

  • 2 × stonek řapíkatý celer
  • 1 × červená paprika
  • 1 × žlutá paprika
  • 1 × lilek
  • 1 × velká cibule
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • extra panenský olivový olej Italiamo
  • čerstvý rozmarýn
  • 2 × stroužek česnek
  • 1 × hrst piniové oříšky Alesto
  • 1 × hrst rozinky Alesto
  • 200 ml rajčatová omáčka
  • 4 × lžíce jablečný ocet
  • cukr krupice Belbake
  • 1 × svazek čerstvá bazalka
  • 4 × mmozzarella z bůvolího mléka Italiamo

Orientační nutriční hodnoty

Energie

2 583 kJ / 617 kcal

Bílkoviny

27,40 g

Tuky

42,90 g

Vláknina

6,90 g

Sůl

2,50 g

Sacharidy

34,30 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.V míse smícháme zeleninu – řapíkatý celer nakrájený na 5 cm hranolky, papriku na větší proužky, oloupaný lilek nakrájený na hranolky, cibuli na měsíčky, osolíme, opepříme, přelijeme olivovým olejem a rozložíme na plech vyložený pečicím papírem. Přidáme větvičku rozmarýnu, a celé stroužky česneku a pečeme v troubě předehřáté na 250 °C asi 15 minut, až bude zelenina křupavá a pěkně opečená.

02.Po upečení necháme zeleninu vychladnout.

Zeleninu můžete připravit i den dopředu, nebo zužitkovat zeleninu z předešlého dne.

03.Pečenou vychladlou zeleninu přendáme do mísy, přidáme opražené piniové oříšky, rozinky, které jsme namočili předem ve studené vodě, rajčatovou omáčku a zamícháme.

04.Ochutíme jablečným octem, solí, cukrem a přidáme rukama natrhanou bazalku.

05.Podáváme navrchu s mozzarellou rozkrojenou napůl ozdobené několika lístky bazalky.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte 

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo