Kuchyně
Italská
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
15 min.
Obtížnost
Začátečník
´Nduja – ochutnali jste už tuto italskou delikatesu? Pokud máte rádi pikantní jídla, můžete ji přidat do legendárních špaget aglio, olio e peperoncino jako Riccardo Lucque.
Energie
2 764 kJ / 661 kcal
Bílkoviny
18,30 g
Tuky
31,10 g
Vláknina
4,90 g
Sůl
1,53 g
Sacharidy
78,30 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Do rozehřáté pánve vložíme česnek nakrájený na plátky, přilijeme olivový olej, přidáme pálivou papričku nakrájenou na kolečka a orestujeme.
02.Ve vroucí osolené vodě uvaříme špagety al dente.
03.Jakmile začne česnek v pánvi zlátnout, přidáme 'nduju, přilijeme trochu vody z vaření těstovin a povaříme.
04.Těsně před dokončením omáčky přidáme rajčata nakrájená na kostičky, osolíme, přidáme nasekanou listovou petržel a uvařené špagety a mícháme, až vznikne krémová omáčka.
05.Podáváme posypané bohatou dávkou nasekané listové petržele.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT