Spaghetti aglio, olio, peperoncino e ‘nduja

play Přehrát video recept
Spaghetti aglio, olio, peperoncino e ‘nduja
hvězda prázdná hvězda prázdná hvězda prázdná hvězda prázdná hvězda prázdná
kuchyně

Kuchyně

Italská

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

15 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

´Nduja – ochutnali jste už tuto italskou delikatesu? Pokud máte rádi pikantní jídla, můžete ji přidat do legendárních špaget aglio, olio e peperoncino jako Riccardo Lucque.


Riccardo Lucque

Riccardo Lucque

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Zadejte počet porcí a my vám automaticky spočítáme potřebné suroviny.

  • 4 × stroužek česnek
  • 4 × lžíce extra panenský olivový olej Italiamo
  • 1 × pálivá paprička
  • sůl Kania
  • 400 g špagety Italiamo
  • 100 g ’nduja Italiamo
  • 4 × rajčata
  • listová petržel

Orientační nutriční hodnoty

Energie

2 764 kJ / 661 kcal

Bílkoviny

18,30 g

Tuky

31,10 g

Vláknina

4,90 g

Sůl

1,53 g

Sacharidy

78,30 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Do rozehřáté pánve vložíme česnek nakrájený na plátky, přilijeme olivový olej, přidáme pálivou papričku nakrájenou na kolečka a orestujeme. 

02.Ve vroucí osolené vodě uvaříme špagety al dente.

03.Jakmile začne česnek v pánvi zlátnout, přidáme 'nduju, přilijeme trochu vody z vaření těstovin a povaříme. 

04.Těsně před dokončením omáčky přidáme rajčata nakrájená na kostičky, osolíme, přidáme nasekanou listovou petržel a uvařené špagety a mícháme, až vznikne krémová omáčka.

05.Podáváme posypané bohatou dávkou nasekané listové petržele.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte 

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo