Kuchyně
Italská
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
25 min.
Obtížnost
Začátečník
Hledáte tip na lehký letní pokrm, který je rychle hotový? Přesně to splňuje rýžový salát v italském stylu podle Riccarda Lucqueho. Připravte si skvělý insalata di riso.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
3 204 kJ / 766 kcal
Bílkoviny
28,60 g
Tuky
37,00 g
Vláknina
6,80 g
Sůl
2,70 g
Sacharidy
81,60 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Rýži uvaříme v osolené vroucí vodě 10 minut (al dente). Scedíme ji a propláchneme pod studenou vodou, aby se odstranily škroby. Necháme dobře okapat (asi 10 minut) a vychladnout.
02.Ve velké míse smícháme vychladlou rýži s hráškem, pokrájenými kapary, nakrájenými okurkami, kukuřicí a naloženými cibulkami a promícháme. Přidáme pokrájená sušená rajčata, červenou cibuli nakrájenou na menší kostičky, tuňáka, parmezán nakrájený na kostičky a strouhaný parmezán a promícháme.
03.Zakápneme balsamicem, přilijeme olivový olej a citronovou šťávu, přidáme cherry rajčata nakrájená na poloviny a lístky bazalky a dobře promícháme.
04.Podáváme ozdobené hoblinkami parmazánu a lístky bazalky.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT