Rýžový salát
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Italská

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

25 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Hledáte tip na lehký letní pokrm, který je rychle hotový? Přesně to splňuje rýžový salát v italském stylu podle Riccarda Lucqueho. Připravte si skvělý insalata di riso.


Tagy

Itálie s Riccardem

Riccardo Lucque

Riccardo Lucque

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 300 g rýže arborio
  • sůl
  • 100 g hrášek
  • 100 g kapary
  • 100 g nakládané okurky
  • 100 g kukuřice
  • 100 g naložené cibulky
  • 100 g sušená rajčata v oleji
  • 1 × červená cibule
  • 140 g tuňák v olivovém oleji (1 plechovka)
  • 25 g Parmigiano Reggiano
  • 25 g Parmiggiano Reggiano strouhaný
  • 2 × lžíce balsamico
  • 6 × lžíce extra panenský olivový olej
  • 1 × citron (šťáva)
  • 100 g cherry rajčata
  • čerstvá bazalka
  • 50 g Parmigiano Reggiano na hoblinky

Orientační nutriční hodnoty

Energie

3 204 kJ / 766 kcal

Bílkoviny

28,60 g

Tuky

37,00 g

Vláknina

6,80 g

Sůl

2,70 g

Sacharidy

81,60 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Rýži uvaříme v osolené vroucí vodě 10 minut (al dente). Scedíme ji a propláchneme pod studenou vodou, aby se odstranily škroby. Necháme dobře okapat (asi 10 minut) a vychladnout.

02.Ve velké míse smícháme vychladlou rýži s hráškem, pokrájenými kapary, nakrájenými okurkami, kukuřicí a naloženými cibulkami a promícháme. Přidáme pokrájená sušená rajčata, červenou cibuli nakrájenou na menší kostičky, tuňáka, parmezán nakrájený na kostičky a strouhaný parmezán a promícháme. 

03.Zakápneme balsamicem, přilijeme olivový olej a citronovou šťávu, přidáme cherry rajčata nakrájená na poloviny a lístky bazalky a dobře promícháme.

04.Podáváme ozdobené hoblinkami parmazánu a lístky bazalky.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo