Kuchyně
Italská
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
45 min.
Obtížnost
Začátečník
Dobrý bramborový salát patří mezi rodinné stříbro – recept na něj se předává z generace na generaci a nikdo na něj nedá dopustit. Až ale budete mít chuť trochu experimentovat, vyzkoušejte italský bramborový salát podle receptu šéfkuchaře Romana Pauluse. Kromě brambor do něj patří například i zelené fazolky, cherry rajčátka, olivy, mozzarella nebo italský dresink. Jeho nesporná výhoda je, že je opravdu lehký, a tak se skvěle hodí i jako příloha k letním jídlům, například na grilovačce.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
1 019 kJ / 244 kcal
Bílkoviny
6,80 g
Tuky
17,00 g
Vláknina
3,20 g
Sůl
1,40 g
Sacharidy
17,20 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Brambory očistíme a uvaříme ve slupce v osolené vodě doměkka. Necháme lehce vychladnout a nakrájíme na menší kousky.
Při vaření brambor můžete do hrnce přidat koření na ochucení – divoké koření nebo snítku rozmarýnu.
02.K bramborám přidáme vařené fazolky nakrájené na kousky, cherry rajčata a mozzarellu na poloviny, červenou cibuli na nudličky, olivy na kolečka a pokrájenou rukolu. Ochutíme trochou chilli a italským dresinkem.
Jak připravit domácí italský dresink zjistíte ve videu Kulinářské akademie Lidlu zde.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT