Kuchyně
Italská
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
30 min.
Obtížnost
Začátečník
Sugo al pomodoro, čili rajčatová omáčka je základ italské kuchyně. Mnoho pokrmů se bez ní neobejde. Její příprava je víc než jednoduchá, to nám ukáže Riccardo Lucque.
Energie
503 kJ / 122 kcal
Bílkoviny
1,60 g
Tuky
10,50 g
Vláknina
1,60 g
Sůl
0,30 g
Sacharidy
5,00 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Do hrnce vlijeme rajčata, olivový olej a vodu, přidáme lahůdkovou cibulku a bazalku svázané provázkem do svazku a stroužek česneku, trochu osolíme a opepříme. Přiklopíme pokličkou a vaříme asi 20 minut. Podle potřeby přiléváme vodu.
02.Před dokončením vyjmeme cibulku s bazalkou a česnek, přidáme trochu cukru, osolíme a vmícháme máslo, aby byla omáčka krémovější.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT