Rajčatové sugo
hvězda prázdná hvězda prázdná hvězda prázdná hvězda prázdná hvězda prázdná
kuchyně

Kuchyně

Italská

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

30 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Sugo al pomodoro, čili rajčatová omáčka je základ italské kuchyně. Mnoho pokrmů se bez ní neobejde. Její příprava je víc než jednoduchá, to nám ukáže Riccardo Lucque.


Riccardo Lucque

Riccardo Lucque

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Zadejte počet porcí a my vám automaticky spočítáme potřebné suroviny.

  • 250 g loupaná krájená rajčata s italskými bylinkami Italiamo
  • extra panenský olivový olej Italiamo
  • 2 × lžíce studená voda
  • 1 × svazek lahůdková cibulka
  • 1 × svazek bazalka
  • 1 × stroužek česnek
  • keramický mlýnek se solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • 1 × špetka cukr Belbake
  • 50 g máslo Pilos

Orientační nutriční hodnoty

Energie

503 kJ / 122 kcal

Bílkoviny

1,60 g

Tuky

10,50 g

Vláknina

1,60 g

Sůl

0,30 g

Sacharidy

5,00 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Do hrnce vlijeme rajčata, olivový olej a vodu, přidáme lahůdkovou cibulku a bazalku svázané provázkem do svazku a stroužek česneku, trochu osolíme a opepříme. Přiklopíme pokličkou a vaříme asi 20 minut. Podle potřeby přiléváme vodu.

02.Před dokončením vyjmeme cibulku s bazalkou a česnek, přidáme trochu cukru, osolíme a vmícháme máslo, aby byla omáčka krémovější.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte 

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo