Těstovinový salát
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Italská

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

30 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Těstovinový salát je ideální letní pokrm. Vyzkoušejte salát plný italských chutí podle receptu našeho odborníka na italskou kuchyni Riccarda Lucqueho.


Riccardo Lucque

Riccardo Lucque

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Zadejte počet porcí a my vám automaticky spočítáme potřebné suroviny.

  • 300 g těstoviny (např. rigatoni)
  • 2 × stonek řapíkatý celer
  • 1 × svazek čerstvá bazalka
  • 0,5 × žlutá paprika
  • 4 × rajčata
  • 20 g kapary Italiamo
  • 40 g černé olivy Baresa
  • 100 g strouhaný parmezán Italiamo
  • 100 g hoblinky parmazánu Italiamo
  • 1 × hrst čerstvý špenát
  • extra panenský olivový olej Italiamo
  • aceto balsamico Italiamo
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • 270 g mozzarella Italiamo

Orientační nutriční hodnoty

Energie

2 850 kJ / 681 kcal

Bílkoviny

40,40 g

Tuky

30,40 g

Vláknina

5,50 g

Sůl

1,50 g

Sacharidy

62,30 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Těstoviny uvaříme ve vroucí osolené vodě al dente a necháme vychladnout.

02.Vychladlé těstoviny smícháme s řapíkatým celerem nakrájeným na plátky, nakrájenou bazalkou, žlutou paprikou na proužky, rajčaty na kostičky, pokrájenými kapary a černými olivami. Přisypeme strouhaný parmezán i větší hoblinky. Přidáme nakrájený čerstvý špenát, přilijeme olivový olej a balsamico, osolíme, opepříme a zamícháme.

03.Přidáme polovinu mozzarelly nakrájené na kostičky.

04.Před podáváním zakápneme olivovým olejem, posypeme hoblinkami parmezánu a přidáme zbylou mozzarellu nakrájenou na větší kostičky.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte 

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo