Kuchyně
Italská
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
30 min.
Obtížnost
Začátečník
Těstovinový salát je ideální letní pokrm. Vyzkoušejte salát plný italských chutí podle receptu našeho odborníka na italskou kuchyni Riccarda Lucqueho.
Energie
2 850 kJ / 681 kcal
Bílkoviny
40,40 g
Tuky
30,40 g
Vláknina
5,50 g
Sůl
1,50 g
Sacharidy
62,30 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Těstoviny uvaříme ve vroucí osolené vodě al dente a necháme vychladnout.
02.Vychladlé těstoviny smícháme s řapíkatým celerem nakrájeným na plátky, nakrájenou bazalkou, žlutou paprikou na proužky, rajčaty na kostičky, pokrájenými kapary a černými olivami. Přisypeme strouhaný parmezán i větší hoblinky. Přidáme nakrájený čerstvý špenát, přilijeme olivový olej a balsamico, osolíme, opepříme a zamícháme.
03.Přidáme polovinu mozzarelly nakrájené na kostičky.
04.Před podáváním zakápneme olivovým olejem, posypeme hoblinkami parmezánu a přidáme zbylou mozzarellu nakrájenou na větší kostičky.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT