Kuchyně
Americká
Počet porcí
6 porcí
Doba přípravy
1 hod.
Obtížnost
Začátečník
Mac and cheese je krémová sýrová dobrota, kterou si zamilují malí i velcí. Připravte si tuto americkou klasiku podle receptu Romana Pauluse.
Energie
4 118 kJ / 984 kcal
Bílkoviny
38,30 g
Tuky
55,90 g
Vláknina
3,50 g
Sůl
2,50 g
Sacharidy
80,40 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Těstoviny vaříme ve vroucí osolené vodě asi 8 minut.
02.V rozehřátém hrnci necháme rozpustit máslo, vsypeme mouku a připravíme klasickou světlou jíšku. Přilijeme mléko, rozmícháme, osolíme, opepříme a necháme krátce provařit.
Máte-li rádi pikantní jídla, můžete přidat trochu pálivé papriky.
03.Přidáme polovinu nastrouhaného sýra, necháme rozpustit, přidáme uvařené těstoviny a dobře promícháme.
04.Polovinu těstovin s bešamelem přendáme do zapékací misky a posypeme trochou nastrouhaného sýra a sladkou paprikou. Přidáme zbylé těstoviny a posypeme paprikou a zbylým sýrem. Pečeme v troubě předehřáté na 170 °C 25–30 minut dozlatova.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT