Mac and cheese
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Americká

počet porcí

Počet porcí

6 porcí

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Mac and cheese je krémová sýrová dobrota, kterou si zamilují malí i velcí. Připravte si tuto americkou klasiku podle receptu Romana Pauluse.


Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 6 +

Zadejte počet porcí a my vám automaticky spočítáme potřebné suroviny.

  • 500 g těstoviny cavatappi Combino
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • 150 g máslo Pilos
  • 100 g hladká mouka Belbake
  • 1000 ml plnotučné mléko Pilos
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • 500 g sýr cheddar Milbona
  • 1 × lžíce sladká mletá paprika Kania

Orientační nutriční hodnoty

Energie

4 118 kJ / 984 kcal

Bílkoviny

38,30 g

Tuky

55,90 g

Vláknina

3,50 g

Sůl

2,50 g

Sacharidy

80,40 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Těstoviny vaříme ve vroucí osolené vodě asi 8 minut.

02.V rozehřátém hrnci necháme rozpustit máslo, vsypeme mouku a připravíme klasickou světlou jíšku. Přilijeme mléko, rozmícháme, osolíme, opepříme a necháme krátce provařit.

Máte-li rádi pikantní jídla, můžete přidat trochu pálivé papriky.

03.Přidáme polovinu nastrouhaného sýra, necháme rozpustit, přidáme uvařené těstoviny a dobře promícháme. 

04.Polovinu těstovin s bešamelem přendáme do zapékací misky a posypeme trochou nastrouhaného sýra a sladkou paprikou. Přidáme zbylé těstoviny a posypeme paprikou a zbylým sýrem. Pečeme v troubě předehřáté na 170 °C 25–30 minut dozlatova.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte 

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo