Kachna s brusinkovou omáčkou a petrželovým pyré

play Přehrát video recept
Kachna s brusinkovou omáčkou a petrželovým pyré
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

3 hod.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Se sladkými chutěmi a ovocem kachna skvěle ladí. To platí i pro recept Marcela Ihnačáka, který podává kachnu s brusinkovou omáčkou. Tento recept prostě musíte zkusit.


Marcel Ihnačák

Marcel Ihnačák

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Zadejte počet porcí a my vám automaticky spočítáme potřebné suroviny.

Kachna:

  • 1 × celá kachna
  • sůl Kania
  • mletý černý pepř Kania
  • 1 × lžička celý kmín Kania
  • 1 × červená cibule
  • 1 × hrst sušené brusinky
  • 300 ml suché červené víno

Příloha:

  • 1 × svazek petržel s natí
  • 1 kg brambory
  • 2 × lžíce máslo Pilos

Omáčka:

  • 1 × hrst sušené brusinky
  • 1 × lžíce hladká mouka Belbake
  • 1 × lžíce máslo Pilos
  • 2 × bobkový list Kania
  • 1 × lžíce med Maribel
  • 0,5 × citron (šťáva)
  • 1 × hrst listová petržel

Orientační nutriční hodnoty

Energie

8 838 kJ / 2 112 kcal

Bílkoviny

101,90 g

Tuky

150,90 g

Vláknina

7,80 g

Sůl

4,00 g

Sacharidy

68,30 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Kachna:

01.Kachnu den dopředu nasolíme. 

02.Před pečením opepříme, posypeme kmínem, do zapékací mísy přidáme červenou cibuli nakrájenou na větší kusy, sušené brusinky, podlijeme červeným vínem a pečeme v troubě předehřáté na 180 °C asi 120 minut. V průběhu pečení poléváme výpekem. Po upečení výpek slijeme do pánve a kachnu přikryjeme alobalem.

Příloha:

03.Do hrnce s vodou přidáme očištěnou a na kousky nakrájenou petržel, oloupané a na kostky nakrájené brambory, osolíme a vaříme doměkka. Po uvaření scedíme, část vody necháme na přípravu pyré. 

04.K bramborám a petrželi přidáme 2 lžíce másla a vodu z vaření petržele a brambor a vymixujeme na pyré. Vodu přidáváme dle požadované konzistence.

05.Před podáváním přidáme nasekanou listovou petržel a promícháme. 

Omáčka:

06.Do výpeku přidáme sušené brusinky, přebytečný tuk odstraníme a omáčku zredukujeme. 

07.V menší misce smícháme mouku s máslem. 

08.Do pánve přidáme bobkové listy, lžíci medu a připravené máslo s moukou a mícháme, až omáčka zhoustne. Nakonec pokapeme citronovou šťávou.

09.Pokrm podáváme ozdobený snítkou listové petržele.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte 

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo