Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
3 hod.
Obtížnost
Pokročilý
Se sladkými chutěmi a ovocem kachna skvěle ladí. To platí i pro recept Marcela Ihnačáka, který podává kachnu s brusinkovou omáčkou. Tento recept prostě musíte zkusit.
Energie
8 838 kJ / 2 112 kcal
Bílkoviny
101,90 g
Tuky
150,90 g
Vláknina
7,80 g
Sůl
4,00 g
Sacharidy
68,30 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Kachnu den dopředu nasolíme.
02.Před pečením opepříme, posypeme kmínem, do zapékací mísy přidáme červenou cibuli nakrájenou na větší kusy, sušené brusinky, podlijeme červeným vínem a pečeme v troubě předehřáté na 180 °C asi 120 minut. V průběhu pečení poléváme výpekem. Po upečení výpek slijeme do pánve a kachnu přikryjeme alobalem.
03.Do hrnce s vodou přidáme očištěnou a na kousky nakrájenou petržel, oloupané a na kostky nakrájené brambory, osolíme a vaříme doměkka. Po uvaření scedíme, část vody necháme na přípravu pyré.
04.K bramborám a petrželi přidáme 2 lžíce másla a vodu z vaření petržele a brambor a vymixujeme na pyré. Vodu přidáváme dle požadované konzistence.
05.Před podáváním přidáme nasekanou listovou petržel a promícháme.
06.Do výpeku přidáme sušené brusinky, přebytečný tuk odstraníme a omáčku zredukujeme.
07.V menší misce smícháme mouku s máslem.
08.Do pánve přidáme bobkové listy, lžíci medu a připravené máslo s moukou a mícháme, až omáčka zhoustne. Nakonec pokapeme citronovou šťávou.
09.Pokrm podáváme ozdobený snítkou listové petržele.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT