Kuchyně
Řecká
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
30 min.
Obtížnost
Začátečník
Dýňová sezóna přichází. Zatímco dýňové latte nebo koláč už nikoho nepřekvapí, představa dýňového hummusu se vám na první pohled může zdát poněkud netypická. O to větší pochoutka to ale je! Šéfkuchař Roman Paulus natočil video návod, díky kterému si pomocí běžného mixéru snadno připravíte hummus z dýně a cizrny. Dýni můžete přidat vařenou anebo pečenou, která dodá cizrnové pomazánce příjemný kouřový nádech. Na hummusu si pochutnáte jen tak, s pita chlebem nebo s na proužky nakrájenou čerstvou zeleninou.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
1 510 kJ / 361 kcal
Bílkoviny
12,10 g
Tuky
22,30 g
Vláknina
10,50 g
Sůl
0,80 g
Sacharidy
37,90 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Dýni očistíme, nakrájíme a uvaříme do měkka. Cizrnu scedíme (necháme si kuličky i vodu z nálevu), česnek oloupeme a papričku nakrájíme najemno.
02.Do mixéru vložíme cizrnu i s trochou vody z nálevu, vařenou dýni, oloupané stroužky česneku, najemno nasekanou pálivou papričku, římský kmín, kari koření, citronovou šťávu, sůl, pepř, sezamovou pastu tahini a důkladně rozmixujeme.
03.Přidáme olivový olej a dle potřeby můžeme přilít vodu z cizrnového nálevu, aby se hmota dobře mixovala. Po rozmixování znovu ochutnáme a dle potřeby dochutíme.
04.Podáváme v misce ozdobené marinovanou dýní, chilli papričkou, olivovým olejem a lístky listové petržele. Servírujeme spolu s pita chlebem nebo hranolky čerstvé zeleniny.
Jak připravit pita chleba, tahini nebo nakládanou dýni se dozvíte v tricích Kulinářské akademie Lidlu.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT