Dýňový hummus
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Řecká

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

30 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

 Dýňová sezóna přichází. Zatímco dýňové latte nebo koláč už nikoho nepřekvapí, představa dýňového hummusu se vám na první pohled může zdát poněkud netypická. O to větší pochoutka to ale je! Šéfkuchař Roman Paulus natočil video návod, díky kterému si pomocí běžného mixéru snadno připravíte hummus z dýně a cizrny. Dýni můžete přidat vařenou anebo pečenou, která dodá cizrnové pomazánce příjemný kouřový nádech. Na hummusu si pochutnáte jen tak, s pita chlebem nebo s na proužky nakrájenou čerstvou zeleninou.

Tagy

Party

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 400 g vařené cizrny
  • 350 g vařené dýně Hokaido
  • 3 × stroužky česneku
  • 2 × pálivé papričky
  • 1 × lžička římského kmínu
  • 1 × lžička kari koření
  • 1 × citron (šťáva)
  • sůl
  • pepř
  • 4 × lžíce sezamové pasty tahini
  • 50 ml olivového oleje

Orientační nutriční hodnoty

Energie

1 510 kJ / 361 kcal

Bílkoviny

12,10 g

Tuky

22,30 g

Vláknina

10,50 g

Sůl

0,80 g

Sacharidy

37,90 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Dýni očistíme, nakrájíme a uvaříme do měkka. Cizrnu scedíme (necháme si kuličky i vodu z nálevu), česnek oloupeme a papričku nakrájíme najemno.

02.Do mixéru vložíme cizrnu i s trochou vody z nálevu, vařenou dýni, oloupané stroužky česneku, najemno nasekanou pálivou papričku, římský kmín, kari koření, citronovou šťávu, sůl, pepř, sezamovou pastu tahini a důkladně rozmixujeme.

03.Přidáme olivový olej a dle potřeby můžeme přilít vodu z cizrnového nálevu, aby se hmota dobře mixovala. Po rozmixování znovu ochutnáme a dle potřeby dochutíme.

04.Podáváme v misce ozdobené marinovanou dýní, chilli papričkou, olivovým olejem a lístky listové petržele. Servírujeme spolu s pita chlebem nebo hranolky čerstvé zeleniny.

Jak připravit pita chleba, tahini nebo nakládanou dýni se dozvíte v tricích Kulinářské akademie Lidlu.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo