Kuchyně
Česká, Řecká
Doba přípravy
1 hod.
Obtížnost
Pokročilý
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
7 046 kJ / 1 684 kcal
Bílkoviny
45,20 g
Tuky
127,40 g
Vláknina
35,80 g
Sůl
1,61 g
Sacharidy
129,90 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Slitou cizrnu vložíme do mixéru a dobře rozmixujeme spolu s trochou nálevu, sezamovou pastou, nadrobno nasekaným česnekem, citronovou šťávou, římským kmínem, 50 ml olivového oleje, ledovou vodou, solí a pepřem.
Pokud si budete vařit sušenou cizrnu doma, nezapomeňte ji den předem namočit a do vody přidat trochu jedlé sody.
02.V pánvi s 50 ml rozpáleného olivového oleje zpěníme na plátky nakrájený česnek a proužky citronové kůry. Vypneme plamen a přidáme i nasekanou petržel.
03.Servírujeme v misce přelité česnekovo-citronovým olejem a podáváme spolu s pita chlebem nebo špalíčky zeleniny.
04.V servírovací misce, můžeme hummus, ještě dokončit olivovým olejem, v kterém jsme krátce orestovali česnek a citronovou kůru.
05.Nakonec posypeme nahrubo pokrájenou velkolistou petrželí. Podáváme s pita chlebem nebo zeleninou nakrájenou na hranolky.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT