Roman Paulus
Doba přípravy30 min.

Tahini pasta

Pokud jste si oblíbili blízkovýchodní kuchyni, určitě znáte sezamovou pastu tahini. A pokud ne, měli byste to rychle napravit. Šéfkuchař Roman Paulus ukáže, jak si připravit pastu ze sezamových semínek doma – hlavně to, jak sezam správně orestovat. K dotvoření tahini už pak bude stačit jen sezamový a slunečnicový olej a mixér. V lednici pasta vydrží až měsíc a bude skvěle chutnat například v hummusu, baba ganoush nebo s citronovou šťávou jako netradiční zálivka na salát.
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
1

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 4 × hrnky bílého sezamu
  • 4 × lžíce panenského olivového oleje
  • 4 × lžíce sezamového oleje

POSTUP

Sezam na sucho v pánvi orestujeme. Poté ho důkladně rozmixujeme s oleji v mixéru nebo smoothie makeru.

Hotovou pastu skladujte v čisté uzavřené sklenici v lednici, kde vydrží až měsíc. Po delším stání se oddělí olej od zbytku pasty – to je v pořádku a před použitím stačí obsah skleničky promíchat.

Jak tahini použít?

Pasta se skvěle uplatní při výrobě hummusu, lilkové pomazánky baba ganoush a nebo přílohové cizrnové kaše.

Můžete s ní připravit i výborný dresing na salát. Stačí smíchat tahini, citronovou šťávu, sůl a pepř.

Když do Tahini přidáte kakao a med, získáte skvělou pomazánku pro děti.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.