Roman Paulus
Doba přípravy1 hod. 30 min.

Pečená kuřecí prsa s cizrnovou kaší a římským salátem

Připravte si vynikající hummus podle Romana Pauluse, který se výborně hodí k pečenému, křupavému kuřecímu masu. Recept naleznete na našich stránkách kuchynelidlu.cz
SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP

Kuřecí prsa

  • 600 g kuřecích prsních řízků XXL Čerstvá porce
  • 2 polév. lž. rostlinného oleje Primadonna (na marinování)
  • 1 polév. lž. grilovacího koření Mikado
  • olivový olej Primadonna

Cizrnová kaše

  • 300 g cizrny Arax
  • 250 g mrkve
  • 50 g celeru
  • 4 stroužky česneku
  • 1 cibule
  • 400 ml vody z vaření cizrny
  • 2 citrony (šťáva a kůra)
  • 100 g sezamové pasty tahini
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • černý pepř v mlýnku Kania

Salát

  • 0.5 citronu (šťáva a kůra)
  • 0.5 polév. lž. cukru krystal Castello
  • 4 římské saláty
  • 1 červená paprika
  • sladká mletá paprika Mikado (na dochucení)
  • pečicí plech
  • kuchyňský mixér

POSTUP

Kuřecí prsa

Nejprve dáme marinovat kuřecí prsa. Vložíme je do misky, přidáme rostlinný olej, grilovací koření a vložíme na 2-3 hodiny do lednice. Poté je opečeme z obou stran v pánvi s rozpáleným olivovým olejem. Přendáme je na plech, přelejeme výpekem a pečeme v troubě předehřáté na 180 °C asi 12 minut. Nakrájíme na menší plátky.

Cizrnová kaše

Cizrnu, kterou jsme nechali přes noc namočenou ve vodě, uvaříme podle návodu doměkka. V hrnci na rozehřátém olivovém oleji orestujeme na kostičky nakrájenou mrkev (50 g), celer (50 g) a nahrubo nakrájený česnek a cibuli (asi 4 minuty). Vmícháme uvařenou cizrnu a vodu z vaření cizrny a dusíme pod pokličkou asi 20 minut. Směs společně s citronovou kůrou ze dvou citronů rozmixujeme v hustou kaši (hummus). Přidáme sezamovou pastu a citronovou šťávu ze dvou citronů. Osolíme, opepříme a zakápneme pár kapkami olivového oleje.

Salát

Dresink na salát připravíme smícháním kůry z ½ citronu, cukru, 50 ml olivového oleje, soli a pepře. Metličkou důkladně smícháme. Zeleninový salát připravíme rozkrojením římského salátu a mrkve na třetiny, papriky na podlouhlé plátky.

Servírování

Zálivku, salát i hummus posypaný špetkou mleté papriky servírujeme zvlášť v miskách, pečené maso na talíři.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU