Želatinové plátky namočíme do studené vody.
V hrnci zahřejeme vodu s cukrem a glukózou asi na 50 °C a přidáme vyždímanou plátkovou želatinu.
Do mísy nalámeme čokoládu a přidáme kondenzované mléko.
Horkou tekutinu nalijeme do misky s čokoládou a vymícháme do hladka, případně obarvíme gelovou potravinovou barvou.
Rozmixujeme tyčovým mixérem a necháme vychladnout 25–30 °C. Případně necháme polevu v lednici odpočívat do druhého dne a před použitím rozehřejeme nad vodní lázní na požadovanou teplotu.
Používáme jako polevu na krémové dezerty, které před politím musí být dobře zmražené (alespoň pár hodin v mrazničce). Na špatně vychlazeném zákusku poleva nebude držet. Dezert poléváme na mřížce, aby přebytečná poleva mohla jednoduše stéct.
Po zalití polevou zákusek skladujeme v lednici (kde rozmrzne).
Jak dezerty zalít zrcadlovou polevou?
Zrcadlovou polevou se zdobí nejčastěji dezerty z různých pěn. Můžete vyzkoušet tvarohovou nebo čokoládovou pěnu či mousse z bílé čokolády podle triků Kulinářské akademie Lidlu. Ovocným ragú s trochou želatiny můžete pak zákusek naplnit.
Pokud chcete připravit něco opravdu speciálního a máte ve spíži domácí bezový sirup, můžete zkusit ozdobit i bezovou pěnu. Případně stejným postupem připravit pěny i z jiných domácích sirupů.