Roman Paulus
Doba přípravy1 hod.

Mousse z bílé čokolády

Čokoládovým dezertem potěšíte každého svého hosta. Pokud se Vám zrovna nechce péct, připravte pěnu z bílé čokolády. Nejen že tento dezert skvěle chutná, ale zároveň v sobě skýtá mnoho možností jak tuto delikatesu naservírovat. Lze ji naplnit do elegantních skleniček na nožičce a podávat samostatně, nebo můžete z pěny vykrájet malé nočky a doplnit je ovocem a ovocnou omáčkou.
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
1

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 4 × plátky želatiny
  • 550 g čerstvé smetany ke šlehání (33 % tuku)
  • 1 × vejce
  • 30 g cukru
  • 250 g bílé čokolády
  • čerstvé ovoce na ozdobu
  • čerstvá bazalka na ozdobu

POSTUP

Želatinu namočíme do studené vody. Smetanu vyšleháme dotuha.

Vejce vyšleháme s cukrem nad vodní lázní do husté pěny, přilijeme rozpuštěnou bílou čokoládu, dobře rozmícháme a vmícháme polovinu vyšlehané smetany.

Želatinu vyždímáme, vložíme do rendlíku, přidáme malé množství připravené hmoty, zahřejeme a mícháme, až se želatina rozpustí. Poté vlijeme zpět do čokoládové hmoty, vmícháme zbylou ušlehanou smetanu a vložíme chladit do lednice. Hmotu můžeme chladit ve velké míse a poté lžičkou namočenou v horké vodě vykrajovat malé noky, nebo naplnit do skleniček (nejlépe na nožičce).

Ozdobíme jahodovou omáčkou, drobenkou z perníku, ovocem a bazalkou, tato kombinace jej skvěle doplní.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.