Do mísy robota vložíme změklé máslo, cukr, limetkovou kůru a špetku soli a začneme šlehat. Do šlehaného másla vléváme po jednom vejce.
Tip: Je-li máslo příliš tuhé, můžete ho nahřát flambovací pistolí.
Přidáme zakysanou smetanu a vlijeme špenátovou šťávu. Ze 120 g čerstvých špenátových listů získáme odšťavněním 60 g špenátové šťávy. Ještě chvíli šleháme.
Vsypeme prosátou mouku a prosátý prášek do pečiva a ručně zamícháme. Přidáme drobně nakrájené sušené meruňky, plátky mandle a promícháme. Nakonec přidáme zrníčka vanilky. Těsto vlijeme do máslem vymazané a moukou vysypané formy na beránka a pečeme v troubě předehřáté na 175 °C 50–55 minut.
Po vychladnutí beránka ozdobíme. Hlavu a krk potřeme důkladně rozehřátou čokoládou a necháme zatuhnout. 220 g bílého marcipánu nebo hmoty rozválíme, můžeme podsypávat moučkovým cukrem a pomocí kulatého vykrajovátka nebo větší sklenice vykrojíme na jedné straně půlkruh. Beránka potřeme mírně naředěným medem (hlavu vynecháme) a přilepíme vyválený marcipán tak, aby vytvořil kabátek, vykrojený půlkruh umístíme k hlavě. Hmotu vyhladíme a přebytečný marcipán odřízneme. Zelený marcipán nebo hmotu vyválíme tak, aby tvořil dlouhý pás, nakrájíme jako travičku, srolujeme a umístíme do spodní části beránka, kterou předtím opět potřeme rozehřátým medem. Zbylých 30 g bílého marcipánu nebo hmoty využijeme na oči a čupřinku. Vyřízneme kolečka, která použijeme jako oči, do nich zapíchneme ještě hřebíčky. Čupřinku vytvoříme pomocí lisu na česnek.
Orientační nutriční hodnoty (1 porce): 1090 kcal, 20 g bílkovin, 136 g sacharidů, 50 g tuků.