Marcipánová jablíčka
hvězda prázdná hvězda prázdná hvězda prázdná hvězda prázdná hvězda prázdná
obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

 Ať už máte domácí marcipán, nebo si ho přinesete z obchodu, můžete z něj vytvořit krásné figurky, které ozdobí vaše moučníky. Jak na to, vám poradí Mirka van GIls Slavíková.


Tagy

Základy pečení a zdobení

Mirka van Gils Slavíková

Mirka van Gils Slavíková

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 1 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • gelové barvy
  • marcipán Belbake

Orientační nutriční hodnoty

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Marcipán obarvíme a řádně propracujeme, aby se barva rovnoměrně rozptýlila.

Marcipán obarvujte ideálně gelovými barvami.

02.Z marcipánu vytvoříme váleček, odřízneme kousek, vytvarujeme kuličku a poté dotvarujeme do tvaru jablíčka. Z jedné strany vytvoříme důlek na stopku, z druhé na bubáka.

03.Pomocí štětce naneseme na jablíčko červenou barvu a vytvoříme typické žíhání.

04.Z tmavého marcipánu vytvoříme stopku.

05.Tip: Marcipán, který použijete na stopku, můžete obarvit i kakaem.

05.Ze zeleného marcipánu vykrojíme lístek. 

Podsypávat můžete bramborovým škrobem, aby však nebyla narušena chuť, lze použít moučkový cukr. 

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo