Roman Paulus
Doba přípravy1 hod. 10 min.

Zdravý dezert z quinoy na grilu

Napadlo by vás někdy připravit na grilu po tom všem masu a klobáskách i sladkou tečku v podobě výborného horkého dezertu? Šéfkuchař Roman Paulus vás přesvědčí o tom, že gril není výsadou pouze slané kuchyně, ale že na něm jednoduše připravíte i sladké dobroty. Tentokrát se společně podíváte na recept na quinou s banány, kokosem, skořicí a lesním ovocem. Pečená quinoa skvěle chutná, ale také dobře zasytí – jedna střední alobalová miska tak bude stačit pro celou hostinu – obzvláště když quinou naservírujete stejně jako Roman Paulus s jogurtem, ořechy a čerstvým ovocem.

SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
8

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 2 × velký banán
  • 150 g bílá quinoa
  • 2 × lžíce strouhaný kokos
  • 2 × lžička mletá skořice
  • 3 × lžíce med
  • 1 × lžička vanilkový extrakt
  • 350 ml polotučné mléko
  • 750 g mražená zahradní ovocná směs
  • 200 g smetanový jogurt
  • 300 g čerstvé ovoce (jahody, maliny, borůvky)
  • 50 g vlašské ořechy
  • 50 g javorový sirup
  • 1 × snítka máta
  • gril
  • hliníková zapékací mísa 20×30 cm

POSTUP

V míse rozmačkáme banány. Postupně k nim přidáme bílou quinou, kokos, skořici, med, vanilkový extrakt a mléko. Dobře promícháme a řídkou směs nalijeme do zapékací misky vhodné na gril. Na vrch rozmístíme zmražené ovoce.

Pečeme v grilu předehřátém na 160-180 °C a pečeme asi 1 hodinu, ideálně mimo přímý žár.

Tip: Dezert připravíte i v troubě. Pečte na 170 °C asi hodinu na program horkovzduch.

Po upečení porci naservírujeme na talíř a doplníme jogurtem, čerstvým ovocem, vlašskými ořechy a trochou javorového sirupu. Nakonec ozdobíme lístkem máty.

Orientační nutriční hodnoty (1 porce): 319 kcal, 8 g bílkovin, 46 g sacharidů, 10 g tuků.



Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.