Roman Paulus
Doba přípravy45 min.

Zapečený sýrovo-česnekový chléb

Pokud chcete připravit originální občerstvení na oslavu nebo jen dobrotu ke sledování televizi, rozhodně byste měli vyzkoušet tuto dobrotu podle receptu šéfkuchaře Romana Pauluse. Ten připravil video recept na rozpečený chléb, který předem nařezal a naplnil sýrem – k tomu můžete použít například goudu, eidam nebo o krapet aromatičtější ementál. Jediné, co budete ještě potřebovat, je jednoduché česnekové máslo, které celému receptu dodá ještě víc chuti (a také vůně)!

SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
10

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 150 g máslo
  • 6 × stroužek česnek
  • 1 × hrst sekaná listová petržel
  • sůl
  • pepř
  • mleté chilli
  • 1 × horský chléb
  • 250 g plátkový sýr gouda

POSTUP

Rozpuštěné máslo, najemno nasekaný česnek a bylinky, sůl, pepř a chilli dobře promícháme, abychom získali česnekové máslo.

Tip: Dle chuti přidejte do ochuceného másla i jiné bylinky. Například ty ze zahrádky.

Chleba nařežeme pilkovým nožem na kostky tak, aby v dolní části zůstal spojený. Podobně jako kdybychom vytvářeli z chleba ježka.

Tip: Na tento recept se skvěle hodí starší ještě měkký chléb.

Vzniklé mezery vyplníme plátkovým sýrem. Následně přelijeme připraveným bylinkovým máslem a v troubě rozehřáté na 180 °C pečeme 20–25 minut na program horkovzduch.

Podáváme ještě teplé tak, aby si každý u stolu mohl utrhnout svůj kus a náležitě si pochutnat.

Orientační nutriční hodnoty (1 porce): 297 kcal, 11 g bílkovin, 20 g sacharidů, 19 g tuků.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.