Marcel Ihnačák
Doba přípravy45 min.

Žampionový krém s krutony

Když je dlouhý zimní večer, je teplá polévka jedním z nejlepších způsobů, jak se zaručeně zahřát. Šéfkuchař Marcel Ihnačák natočil video recept na jednoduchou, ale zároveň chutnou žampionovou polévku. Naučíte se připravit žampionový krém z bílých i hnědých žampionů a brambor, které pomohou celou polévku spolehlivě zahustit. Na závěr se naučíte ještě připravit jednoduché krutonky z opečené bagety.

SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
6

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • olivový olej Primadonna
  • 1× cibule
  • 5× stroužků česneku
  • čerstvý tymián
  • 250 g bílých žampionů
  • 250 g hnědých žampionů
  • 3× velké brambory
  • keramický mlýnek se solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • 1× bageta
  • voda nebo vývar podle potřeby
  • 250 ml smetany na šlehání Pilos (33 % tuku)
  • 1 polév. lž. másla Pilos
  • 1 hrst čerstvé petrželové natě

POSTUP

V hrnci orestujeme nakrájenou cibuli, česnek a tymián dozlatova. Přihodíme nakrájené bílé žampiony, osolíme a opepříme. Přidáme oloupané a na kostky nakrájené brambory. Chvíli podusíme a základ zalijeme vroucí vodou nebo vývarem. Přikryjeme pokličkou a vaříme přibližně 15–20 minut, dokud žampiony a brambory nezměknou. Rozmixujeme dohladka, zjemníme smetanou a lžičkou másla, zamícháme a chvíli povaříme, než se máslo rozpustí.

Zatímco se polévka vaří, v pánvi s olejem orestujeme nadrobno nakrájené hnědé žampiony. Přidáme nasekaný česnek, tymián, sůl a pepř. Mezitím nakrájíme bagetu na malé kousky a opečeme na oleji dokřupava. Dochutíme solí a pepřem.

Servírování:

Žampionovou polévku servírujeme s krutony, opečenými žampiony a nasekanou petrželovou natí.

Tip: Podrobné video o domácích chlebových krutonech nejdete v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU