Počet porcí
6 porcí
Doba přípravy
45 min.
Obtížnost
Začátečník
Když je dlouhý zimní večer, je teplá polévka jedním z nejlepších způsobů, jak se zaručeně zahřát. Šéfkuchař Marcel Ihnačák natočil video recept na jednoduchou, ale zároveň chutnou žampionovou polévku. Naučíte se připravit žampionový krém z bílých i hnědých žampionů a brambor, které pomohou celou polévku spolehlivě zahustit. Na závěr se naučíte ještě připravit jednoduché krutonky z opečené bagety.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
1 727 kJ / 413 kcal
Bílkoviny
11,00 g
Tuky
17,00 g
Vláknina
5,80 g
Sůl
2,10 g
Sacharidy
57,60 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.V hrnci orestujeme nakrájenou cibuli, česnek a tymián dozlatova. Přihodíme nakrájené bílé žampiony, osolíme a opepříme. Přidáme oloupané a na kostky nakrájené brambory. Chvíli podusíme a základ zalijeme vroucí vodou nebo vývarem. Přikryjeme pokličkou a vaříme přibližně 15–20 minut, dokud žampiony a brambory nezměknou. Rozmixujeme dohladka, zjemníme smetanou a lžičkou másla, zamícháme a chvíli povaříme, než se máslo rozpustí.
02.Zatímco se polévka vaří, v pánvi s olejem orestujeme nadrobno nakrájené hnědé žampiony. Přidáme nasekaný česnek, tymián, sůl a pepř. Mezitím nakrájíme bagetu na malé kousky a opečeme na oleji dokřupava. Dochutíme solí a pepřem.
03.Žampionovou polévku servírujeme s krutony, opečenými žampiony a nasekanou petrželovou natí.
Podrobné video o domácích chlebových krutonech nejdete v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT