Wakame řasy

Temně zelená mořská řasa wakame je typická pro japonskou kuchyni. Je skvělá do polévek, salátů i smoothie. Podívejte se, jak se připravuje a proč by neměla chybět i ve vaší kuchyni!


SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
1

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

POSTUP

Co je wakame?

Jedná se o mořskou řasu s dlouhými, temně zelenými listy. V Japonsku jde o nepostradatelnou součást tradiční stravy.

Benefity

Wakame řasy jsou bohaté na vitamíny a minerály, které podporují zdraví kostí, svalů a imunitního systému. Pomáhá tělu zbavovat se přebytečného sodíku (například při nadměrném solení) a těžkých kovů. Podporuje metabolismus a díky nízkému obsahu kalorií je vhodná i při redukční dietě.

Příprava

Nejčastěji se prodává sušená, ale k dostání je i jako hotový salát se sezamem. Sušenou variantu je třeba nejprve opláchnout a poté namočit do vody na 10 až 30 minut. Po nabobtnání se vaří 20 až 30 minut, podle potřeby.

Použití v kuchyni

Wakame řasy mají jemnou, lehce sladkou chuť a měkkou strukturu, díky čemuž se skvěle hodí do polévek, luštěnin, obilnin nebo salátů. 

  • Polévky – můžeme použít i jako vložku do miso polévky.
  • Rýžové a nudlové pokrmy – přidává jemnou mořskou chuť a výživovou hodnotu.
  • Příloha – hodí se k tuňákovi, lososovi nebo k tofu.
  • Smoothie – díky vysokému obsahu minerálů skvělá do zelených smoothie.
  • Ochucovadlo – sušené a drcené wakame lze použít jako koření na rýži, ryby nebo vejce.



Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.