Kuchyně
Asijská
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
1 hod.
Obtížnost
Začátečník
Poke bowl je fenomén, který pochází z Havaje a v posledních letech se rychle rozšířil do celého světa. Jedná se o misku naplněnou rýží, zeleninou a masem bez dalších přísných kulinářských pravidel, což umožňuje vytvořit tisíce chutných kombinací. Miska Romana Pauluse obsahuje kromě sushi rýže a zeleniny také zelené fazolky edamame, nakládaný zázvor a hlavně lososa restovaného v teriyaki omáčce.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
4 494 kJ / 1 074 kcal
Bílkoviny
39,60 g
Tuky
40,50 g
Vláknina
19,00 g
Sůl
3,60 g
Sacharidy
135,00 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Sushi rýži uvaříme podle návodu ve videu Kulinářské akademie Lidlu. Wakame řasu namočíme asi na 10 minut do vody.
02.Uvařenou, ještě teplou rýži dáme do misky, ve které budeme pokrm podávat. Přidáme červené zelí nakrájené na nudličky, fazole edamame, ředkvičky nakrájené na čtvrtiny, okurky na kousky, okapanou řasu wakame, avokádo nakrájené na plátky a nakládaný zázvor.
Jak snadno oloupat avokádo, se dozvíte ve videu Kulinářské akademie Lidlu.
03.Lososa zbavíme kůže a nakrájíme na kostky.
Stáhnout kůži z lososa se naučíte také v Kulinářské akademii Lidlu.
04.Lososa vložíme do rozehřáté pánve s olejem, osolíme a lehce opečeme. Přilijeme omáčku teriyaki, necháme zglazovat, čili obalíme kousky v omáčce. Ryba by měla být uvnitř nepropečená. Hotového lososa přidáme do misky k ostatním surovinám, posypeme sezamovými semínky a ozdobíme kolečky lahůdkové cibulky.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT