Miska s lososem, wakame řasami a edamame fazolemi

play Přehrát video recept
Miska s lososem, wakame řasami a edamame fazolemi
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Asijská

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Poke bowl je fenomén, který pochází z Havaje a v posledních letech se rychle rozšířil do celého světa. Jedná se o misku naplněnou rýží, zeleninou a masem bez dalších přísných kulinářských pravidel, což umožňuje vytvořit tisíce chutných kombinací. Miska Romana Pauluse obsahuje kromě sushi rýže a zeleniny také zelené fazolky edamame, nakládaný zázvor a hlavně lososa restovaného v teriyaki omáčce.

Tagy

Ryby a moře

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 600 g sushi rýže Vitasia
  • 100 g wakame řasa Vitasia
  • 100 g červené zelí
  • 50 g edamame fazole Vitasia
  • 150 g ředkvičky
  • 150 g okurka
  • 2 × avokádo
  • 50 g nakládaný zázvor Vitasia
  • 50 ml rostlinný olej Vita d´Or
  • 400 g čerstvý filet z lososa
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • 10 ml teryiaki omáčka sezamová Vitasia
  • 5 g loupané sezamové semínko Vitasia
  • 60 g lahůdková cibulka

Orientační nutriční hodnoty

Energie

4 494 kJ / 1 074 kcal

Bílkoviny

39,60 g

Tuky

40,50 g

Vláknina

19,00 g

Sůl

3,60 g

Sacharidy

135,00 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Sushi rýži uvaříme podle návodu ve videu Kulinářské akademie Lidlu. Wakame řasu namočíme asi na 10 minut do vody.

02.Uvařenou, ještě teplou rýži dáme do misky, ve které budeme pokrm podávat. Přidáme červené zelí nakrájené na nudličky, fazole edamame, ředkvičky nakrájené na čtvrtiny, okurky na kousky, okapanou řasu wakame, avokádo nakrájené na plátky a nakládaný zázvor.

Jak snadno oloupat avokádo, se dozvíte ve videu Kulinářské akademie Lidlu.

03.Lososa zbavíme kůže a nakrájíme na kostky. 

Stáhnout kůži z lososa se naučíte také v Kulinářské akademii Lidlu.

04.Lososa vložíme do rozehřáté pánve s olejem, osolíme a lehce opečeme. Přilijeme omáčku teriyaki, necháme zglazovat, čili obalíme kousky v omáčce. Ryba by měla být uvnitř nepropečená. Hotového lososa přidáme do misky k ostatním surovinám, posypeme sezamovými semínky a ozdobíme kolečky lahůdkové cibulky.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo