Sushi rýži uvaříme podle návodu ve videu Kulinářské akademie Lidlu. Wakame řasu namočíme asi na 10 minut do vody.
Uvařenou, ještě teplou rýži dáme do misky, ve které budeme pokrm podávat. Přidáme červené zelí nakrájené na nudličky, fazole edamame, ředkvičky nakrájené na čtvrtiny, okurky na kousky, okapanou řasu wakame, avokádo nakrájené na plátky a nakládaný zázvor.
Tip: Jak snadno oloupat avokádo, se dozvíte ve videu Kulinářské akademie Lidlu.
Lososa zbavíme kůže a nakrájíme na kostky.
Tip: Stáhnout kůži z lososa se naučíte také v Kulinářské akademii Lidlu.
Lososa vložíme do rozehřáté pánve s olejem, osolíme a lehce opečeme. Přilijeme omáčku teriyaki, necháme zglazovat, čili obalíme kousky v omáčce. Ryba by měla být uvnitř nepropečená. Hotového lososa přidáme do misky k ostatním surovinám, posypeme sezamovými semínky a ozdobíme kolečky lahůdkové cibulky.
Orientační nutriční hodnoty (1 porce): 1 061 kcal, 40 g bílkovin, 134 g sacharidů, 36 g tuků, 17 g vlákniny.