Luštěninový salát s křupavou rýží

play Přehrát video recept
Luštěninový salát s křupavou rýží
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Asijská, Zdravá

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Luštěniny jsou zdravé a plné bílkovin. Když navíc víte, jak je připravit, jsou skvělou pochoutkou. Zkuste například recept šéfkuchaře Romana Pauluse, který připravil salát z luštěnin, ve kterém kromě fazolí a hrachu nechybí ani tolik populární cizrna. Tento veganský pokrm navíc zdobí rýže restovaná dozlatova, která nemusí být ani čerstvě uvařená, spotřebujete tak snadno i zbytky například z včerejší večeře. Salát doplňuje i pikantní dresink z chilli pasty. 

Tagy

Vegan

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Suroviny

  • 400 g jasmínová rýže Vitasia
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • 15 ml extra panenský olivový olej Primadonna

Salát:

  • 250 g bílé fazole Freshona
  • 300 g červené fazole Kidney Freshona
  • 250 g vařená cizrna Freshona
  • 100 g jemný hrášek Freshona
  • 100 g cukrová kukuřice Freshona
  • 1 × šalotka
  • listová petržel

Dresink:

  • 1 × lžíce Gochujang pasta Vitasia
  • 45 ml extra panenský olivový olej Primadonna
  • 30 ml bio javorový sirup Maribel
  • 2 × stroužek česnek
  • 1 × limetka (šťáva)
  • 60 ml sójová omáčka Vitasia
  • 10 g sezam Vitasia

Orientační nutriční hodnoty

Energie

3 340 kJ / 800 kcal

Bílkoviny

25,80 g

Tuky

17,30 g

Vláknina

19,00 g

Sůl

4,80 g

Sacharidy

130,90 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Rýži uvaříme dle návodu a necháme vychladnout. 

Můžete také zpracovat zbylou rýži z předešlého dne.

02.Do rozehřáté pánve s olejem vložíme studenou rýži, dobře rozprostřeme a opékáme dozlatova 5–10 minut. V polovině restování otočíme.

03.Do velké mísy nasypeme postupně bílé a červené fazole, cizrnu, hrášek a kukuřici a promícháme. Přidáme šalotku nakrájenou na nudličky a lístky petržele. 

04.V menší misce připravíme dresink smícháním pasty, oleje, javorového sirupu, prolisovaného česneku, limetkové šťávy, sójové omáčky a části orestovaných sezamových semínek. Částí dresinku přelijeme připravený luštěninový salát a dobře promícháme. 

05.Servírujeme do hlubších talířů, nejprve připravený luštěninový salát s dresinkem, poté přidáme křupavou rýži, kterou jsme naporcovali na menší křupavé kousky, nakonec ještě přelijeme zbytkem dresinku, posypeme orestovaným sezamem a ozdobíme snítkou listové petržele.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo