Kuchyně
Asijská, Zdravá
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
1 hod.
Obtížnost
Začátečník
Luštěniny jsou zdravé a plné bílkovin. Když navíc víte, jak je připravit, jsou skvělou pochoutkou. Zkuste například recept šéfkuchaře Romana Pauluse, který připravil salát z luštěnin, ve kterém kromě fazolí a hrachu nechybí ani tolik populární cizrna. Tento veganský pokrm navíc zdobí rýže restovaná dozlatova, která nemusí být ani čerstvě uvařená, spotřebujete tak snadno i zbytky například z včerejší večeře. Salát doplňuje i pikantní dresink z chilli pasty.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
3 340 kJ / 800 kcal
Bílkoviny
25,80 g
Tuky
17,30 g
Vláknina
19,00 g
Sůl
4,80 g
Sacharidy
130,90 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Rýži uvaříme dle návodu a necháme vychladnout.
Můžete také zpracovat zbylou rýži z předešlého dne.
02.Do rozehřáté pánve s olejem vložíme studenou rýži, dobře rozprostřeme a opékáme dozlatova 5–10 minut. V polovině restování otočíme.
03.Do velké mísy nasypeme postupně bílé a červené fazole, cizrnu, hrášek a kukuřici a promícháme. Přidáme šalotku nakrájenou na nudličky a lístky petržele.
04.V menší misce připravíme dresink smícháním pasty, oleje, javorového sirupu, prolisovaného česneku, limetkové šťávy, sójové omáčky a části orestovaných sezamových semínek. Částí dresinku přelijeme připravený luštěninový salát a dobře promícháme.
05.Servírujeme do hlubších talířů, nejprve připravený luštěninový salát s dresinkem, poté přidáme křupavou rýži, kterou jsme naporcovali na menší křupavé kousky, nakonec ještě přelijeme zbytkem dresinku, posypeme orestovaným sezamem a ozdobíme snítkou listové petržele.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT