Rýži uvaříme dle návodu a necháme vychladnout.
Tip: Můžete také zpracovat zbylou rýži z předešlého dne.
Do rozehřáté pánve s olejem vložíme studenou rýži, dobře rozprostřeme a opékáme dozlatova 5–10 minut. V polovině restování otočíme.
Do velké mísy nasypeme postupně bílé a červené fazole, cizrnu, hrášek a kukuřici a promícháme. Přidáme šalotku nakrájenou na nudličky a lístky petržele.
V menší misce připravíme dresink smícháním pasty, oleje, javorového sirupu, prolisovaného česneku, limetkové šťávy, sójové omáčky a části orestovaných sezamových semínek. Částí dresinku přelijeme připravený luštěninový salát a dobře promícháme.
Servírujeme do hlubších talířů, nejprve připravený luštěninový salát s dresinkem, poté přidáme křupavou rýži, kterou jsme naporcovali na menší křupavé kousky, nakonec ještě přelijeme zbytkem dresinku, posypeme orestovaným sezamem a ozdobíme snítkou listové petržele.
Orientační nutriční hodnoty (1 porce): 828 kcal, 24 g bílkovin, 128 g sacharidů, 20 g tuků.