Roman Paulus
Doba přípravy30 min.

Grilované tofu s luštěninovým salátem

Grilování nemusí být jenom o mase. A také nemusí být jenom o zelenině. Skvělý veganský steak na grilu připravíte z ochuceného tofu, jak to udělal třeba šéfkuchař Roman Paulus. Samotné grilování tofu zabere jen pár minut, a tak si během příprav zvládnete namíchat i jednoduchý, ale velmi chutný luštěninový salát plný bílkovin. Do něj budete potřebovat několik druhů luštěnin – cizrnu, červené a bílé fazole – ale také spoustu zeleniny a bylinek – bazalku, pažitku nebo třeba koriandr. U tohoto salátu se ale fantazii meze nekladou, a tak můžete přidat vše, co máte rádi, třeba olivy nebo sušená rajčata. K podávání budete potřebovat už jen několik lístků mladého salátu. 

SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 100 g vařená cizrna Freshona
  • 50 g bílé fazole Campo Largo
  • 100 g červené fazole Freshona
  • 25 g černé olivy bez pecek Baresa
  • 25 g zelené olivy bez pecek Baresa
  • 50 g okurka
  • 1 × červená cibule
  • 4 × lžíce extra panenský olivový olej Primadonna
  • 2 × lžíce citronová šťáva
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • keramický mlýnek s chilli Kania
  • 1 × hrst čerstvé bylinky (petržel, bazalka, koriandr, pažitka)
  • 4 × tofu na gril Gyros Grill&Fun
  • 2 × salátová srdíčka (mladý římský salát)

POSTUP

Salát:

Bílé fazole uvaříme v osolené vroucí vodě. Cizrnu a červené fazole scedíme a propláchneme. Olivy nakrájíme na kolečka, okurku na kostičky, cibuli a bylinky nahrubo. 

Luštěniny, olivy, zeleninu, asi dvě lžíce olivového oleje, citronovou šťávu, koření a bylinky důkladně promícháme dohromady.

Tip: Salát udělejte v předstihu a nechte alespoň pár minut odležet. Suroviny se pěkně spojí a bude chutnější.

Tofu:

Tofu pokapeme olivovým olejem a grilujeme ve středně rozehřátém grilu 2–3 minuty z každé strany. Hotové nakrájíme asi na centimetrové plátky.

Tip: Použijte svou oblíbenou příchuť tofu na gril.

Servírování:

Bohatou porci luštěninového salátu a plátky tofu podáváme ve velkém talíři vystlaném listy mladého salátu.

Orientační nutriční hodnoty (1 porce): 448 kcal, 28 g bílkovin, 22 g sacharidů, 26 g tuků.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.